Сглобяеми къщи – особености и цени


Дата: 03/12, 10:18

Като адекватна алтернатива на конвенционалното строителство, сглобяемите къщи отдавна са добре познати. Те са постройки, които буквално се сглобяват. Техните носещи колони, стени и покрив се изграждат върху предварително подготвена основа.

Как се изграждат сглобяемите къщи?

Предложенията на българския имотен пазар включват дървени сглобяеми къщи, къщи с носеща конструкция (метална или дървена), без носеща конструкция и контейнерни къщи. Каква ще бъде технологията за изграждане на къщата, зависи от материалите и от типа конструкция.

Сглобяеми къщи от сандвич панели

Този вид сглобяеми къщи са предпочитани. Готовите им панели са изработени от изолационна полистиролна пяна, която е покрита със стоманена бетонна мрежа. От вътрешната страна позволяват поставяне на гипсокартон. Оставят се отвори за врати и прозорци. След монтажа на такава къща е възможно да се направи изолация и да се постави мазилка. Приложението на този тип къщи е най-вече като гараж или градинска къщичка.

Сглобяеми къщи с гредова конструкция

В такава къща от „американски тип” е възможно да се живее по-дълго. За изработката ѝ се използва качествена суха дървесина. Първо става изграждането на конструкцията от дървени греди и ребра, които после се свързват в едно цяло. Основата на такава къща е здрава, а цялата дървена конструкция – стабилна. Във вътрешните и външните стени се влага импрегнирана и калибрована дървесина. За външна обвивка се използват магнезиеви плоскости, отличаващи се със здравина и изолиращи качества.

Контейнерни къщи

Те стават все по-предпочитани не само защото защитават ефективно от природни бедствия, но и поради бързото си изграждане и ниска цена. Поставянето им може да се осъществи върху стълбчета или бетонна плоча, като се топлоизолира с пяна, след което се покрива с гипсокартон. Могат да се инсталират електрическа мрежа и ВиК тръби. Модулите им се пренареждат лесно и цялата къща е мобилна.

Какви удобства създават сглобяемите къщи?

Като допълнение към това, че изграждането на сглобяемите къщи отнема от няколко дни до една седмица и по-бюджетната цена, те са предпочитани от все повече хора заради редицата си предимства:

Експлоатационният срок на този тип домове е от 50 до 100 г. и оборва всякакви твърдения, че служат само за временно ползване. Както за всяко друго жилище, инвестирането и за тях си струва.

Колко струват сглобяемите къщи?

Крайната цена на различните модели сглобяеми къщи зависи от фактори като:

Обикновено в цената е включена доставката, проектът, изграждането на фундамента, сглобяването, монтажът на врати и прозорци, изолацията, изграждане на комуналните услуги и др.

Спрямо етапа на завършване, цената на една завършена къща от 120 м² може да е от 36 000 до 144 000 лв. за цена на м² 300-1200 лв. Базовите модели са по-евтини, но изискват довършителни работи. Да притежавате дървена сглобяема къща, ще ви излезе по-скъпо – 250-650 евро на м².

При сглобяемите къщи, както и при всеки друг проект, отделянето на повече средства осигурява и по-голям комфорт и допълнителни екстри.

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Гришо избухна в смях, след като чу коментар на Карлос Алкарас
Дата: 29/03, 08:21

Григор след триумфа: Понякога простотата е гениална
Дата: 29/03, 08:18

Ново протестно автошествие на енергетици и миньори днес
Дата: 29/03, 08:001 Коментар

Рачев къв Цънцарова: Мария, на пръсти сме в лятото като балерините
Дата: 29/03, 07:50

Голям пожар горя в центъра на Русе
Дата: 29/03, 07:392 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия