Доган събира в "Росенец" оперативното бюро на ДПС


Дата: 19/08, 23:30

снимка: Булфото

Движението за права и свободи (ДПС) продължава активната си подготовка за предстоящите парламентарни избори, като Централното оперативно бюро (ЦОБ) на партията ще се събере във вторник, в лятната резиденция на почетния председател Ахмед Доган в „Росенец“. Срещата е насрочена за 14:00 часа и се очаква да бъде ключова за решаване на въпроси, свързани с политическата стратегия на ДПС за изборите, информира bTV.

Преди шест дни в централата на ДПС в София се проведе заседание на колективните органи на партията, но на него не присъстваха фигури, близки до Делян Пеевски. Във вторник обаче, се очаква Ахмед Доган да бъде домакин на следващата важна среща в своята резиденция в „Росенец“.

Напрежението в партията се засилва, след като различията между Ахмед Доган и Делян Пеевски станаха публично достояние. През последните месеци, Доган все по-често обитава своята резиденция и приема активисти на партията, които се считат за негови близки съюзници. Конфликтите между двете ключови фигури в ДПС се разгоряха след гласуването на проектоправителството на ГЕРБ-СДС с премиер Росен Желязков, което беше подкрепено от част от депутатите на партията, въпреки нежеланието на Доган.

Рамадан Аталай, депутат от ДПС, разкри в интервю, че Ахмед Доган е настоял движението да не подкрепя кабинета „Желязков“. Това решение обаче не беше споделено от всички депутати на партията, което доведе до напрежение и вътрешнопартийни противоречия.

Миналата седмица Пеевски публикува отворено писмо, озаглавено „Няма тема „Доган – Пеевски“, има тема „Пеевски и дерибеите“, с което отхвърли идеята за вътрешнопартийна борба. Въпреки това, Ахмед Доган открито призова за оставката на Пеевски и обвини част от ръководството на партията в опит за вътрешнопартиен преврат.

Почетният председател настоява за оставката на още петима високопоставени членове на ДПС, сред които са Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.

Последва отговор от председателя на ДПС Делян Пеевски. Той обяви, че никой не може да спре новото начало.

„Продължаваме с екипа ми, с изпълнението на ангажиментите си за Новото начало, в името на по-доброто и по-мъдрото Утре. Ще бъдем с хората и до хората“, написа Пеевски.

На 11 юли 17 депутати бяха изключени от парламентарната група на ДПС, а още няколко напуснаха след това сами. Така групата остана с 22-ма членове и от втора политическа сила в парламента стана четвърта.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Родители на млада жена, убита на пътя, искат затвор за шофьора
Дата: 12/09, 08:57

Служебният кабинет с предложения към ЦИК за изборите
Дата: 12/09, 08:57

Суша разкри потънали кораби от Втората световна война на дъното на Дунав
Дата: 12/09, 08:44

Трафикът по някои от граничните ни пунктове и днес е интензивен
Дата: 12/09, 08:37

Остава в сила частичното бедствено положение в община Белослав
Дата: 12/09, 08:19

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия