Баскетболният Черно море Тича се срина в Плевен


Дата: 29/04, 21:53

Снимка "Петел"

Варненските баскетболисти не успяха да окажат съпротива на своя съперник.

Спартак Плевен откри повече от категорично сметката си с победа в плейофите на Sesame НБЛ. Селекцията на Любомир Минчев не остави надежди на Черно море Тича след 116:83 (29:14, 24:21,36:24, 27:24) в първа четвъртфинална среща, изиграна зала “Балканстрой”, пише bgbasket.com. 

Спартаклии рядко допускаха колебания в хода на мача срещу състава, воден от Георги Давидов. Освен това плевенският тим разстреля “моряците” с 20 срещу само 7 тройки.

На линия за варненския отбор отново бяха Аверил Угба и Морис Крийк. Двубоят започна с 30 минути закъснение, тъй като имаше проблем с часовника за 24 секунди. Не липсваше и напрежение, особено през втората част, когато Талиб Занна от редиците на “синьо-белите” потърси саморазправа с един от реферите - Калоян Костов след отсъден фаул в нападение, като бе удържан от своите съотборници, но впоследствие нигериецът беше изгонен на бърза ръка след две технически нарушения. 

По този начин спартаклии дръпнаха в първия кръг с 1:0 победи. Серията се мести във Варна, където на 1 май (сряда) ще се изиграе вторият мач, а Черно море ще се нуждае от задължителен успех. 

Присъствието на Талиб Занна, Николай Стоянов и Цветомир Чернокожев, както и по-доброто лице в дефанзивен план, дадоха възможност на домакините да се сдобият с двуцифрена разлика още в откриващите минути. Гостите рядко намираха сили да отвърнат на удара, въпреки проблясъците на Аверил Угба и Морис Крийк. Точната стрелба зад дъгата на спартаклии продължи да работи безотказно и по този начин си издействаха 15 точки в края на встъпителния период.

“Моряците” не се предадоха толкова лесно и поставиха силно начало на следващата десетка чрез бързите атаки, завършени от Къртис Джоунс и Мартин Коцев, за да върнат усещането на интрига. Ъгба също стана част от подема им, но Брайънт Томас и Стоянов се погрижиха “синьо-белите” да се оттеглят в съблекалнята при 53:35.

На старта на третата част тимът от Плевен отново заложи на две от запазените си марки - бързата игра и стрелбата от далечна дистанция, което се оказа печеливша формула, тъй като си върна напълно спокойствието със съдействието на Родни Първис, Джулиън Люис и Томас. Варненският отбор отново изпадна в нокдаун и надеждите му за подобаващ отговор изцяло се изпариха, като по този начин домакините си извоюваха 40-точков аванс след 30 минути игрово време. В заключителната четвърт ситуацията на паркета не се промени и това бе всичко.

Брайънт Томас поведе колоната на реализаторите за Спартак с 23 точки, а Аверил Угба отсрами Черно море с 22 точки и 8 борби. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Шуменец обра кабелите от атракцион
Дата: 16/05, 10:46

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер
Дата: 16/05, 10:46

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 16/05, 10:40

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 16/05, 10:40

Тревога сред властимащите след атентата срещу Фицо: Арестуваха мъж за заплахи срещу Вучич, Ердоган обяви за готвен преврат срещу него
Дата: 16/05, 10:39

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия