Президентът не изключва възможността за вето на забраната за реклама на хазарта


Дата: 06/05, 15:42

снимка Булфото

Президентът Румен Радев не изключва възможността да наложи вето на забраната за реклама на хазарта, пише вестник "Сега".

Радев не уточни какви са конкретните съображения, които могат да го накарат да наложи вето на забраната. Държавният глава само намекна, че твърде много се е бързало с приемането на забраната. Той обаче не засегна темата за хазартната зависимост, която беше основен мотив за забраната.

"Този закон се разглежда от експертите в президентската институция и вие ще разберете моето отношение, когато се произнеса със съответния указ – дали обнародвам или налагам вето. Едно е ясно - че бързото законодателство, а ние все виждаме такова прибързано законодателство, невинаги води до желания резултат", заяви държавният глава пред журналистите.

Забраната беше приета по инициатива на ГЕРБ-СДС и ДПС и беше подкрепена с единодушие от останалите политически сили в Народното събрание. Мярката беше заложена в Закона за хазарта, като промените бяха одобрени окончателно на извънредно заседание на парламента на 30 април. Тя включва забрана да се рекламират хазартни игри в радио и телевизионни програми, в печатни произведения, електронни медии и интернет страници, както и на обществени места, включително фасади на сгради. Забранява се също рекламирането върху всякакво държавно и общинско имущество.

Срещу мярката се обявиха както засегнатия бизнес, така и големи медии – като Нова ТВ и БТВ, които се оказват сериозно зависими от печалбите, които получават чрез рекламата на хазартни игри. От Нова ТВ даже обявиха, че забраната "може сериозно да наруши икономическата независимост на медиите" - иначе казано, обвързаха свободата на словото с хазартните пари.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 19/05, 06:10

До 26 градуса в неделя
Дата: 19/05, 04:00

Усик е първият от 1999 година насам безспорен шампион в тежка категория
Дата: 19/05, 02:441 Коментар

В Украйна влезе в сила новият закон за мобилизацията
Дата: 19/05, 02:003 Коментара

Специалисти настояват за промени в шофьорските курсове
Дата: 19/05, 00:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия