Колко ще струва новата система за билети във Варна


Дата: 16/07, 15:01

Пиксабей

Община Варна проучва колко ще струва промяната и модернизацията на системата за продажба на автобусни билети във Варна.

Това става ясно от обявената процедура за провеждане на пазарни консултации във връзка пускане на обществена поръчка „Избор на изпълнител за въвеждане на интегрирана система за електронно таксуване, система за информация на пътниците в реално време, включително доставка и монтаж на оборудване в гр. Варна“, научи Moreto.net.

Само преди няколко дни бе обявено, че се работи по промяна на системата и внедряването й се очаква до края на годината. Тя ще позволява пътуващите да си закупуват превозни документи по всички възможни начини – физически, картови и електронни.

Проблемът с неработещи валидатори или машини придобива все по – големи размери.

Масово устройствата са извън строя. По тази причина за продажба на билети от ТАСРУД препоръчват използването на абонаментни карти или на приложението TicketVarna. Напомнят, че докато влезе новата система в сила, ще се налагат глоби на нередовните пътници. Всички лица, ползващи обществения градски транспорт, са длъжни да притежават редовен превозен документ – билет или карта, независимо, че в момента билетната система е в преходен период преди влизането в сила на новата технология за плащане, подчертават от администрацията.

Обхватът на поръчката включва ред дейности. Планира се изграждане/обезпечаване на Билетен и контролен център, осигуряващ възможност за продажба на превозни документи, и наблюдение и контрол на интегрираната система за електронно таксуване заедно с доставка, адаптация и внедряване на прилежащия касов софтуер.

Ще се доставят и монтират 150 устройства за контрол на пътниците в 200 превозни средства, 600 валидатори. Ще се осигурят 100 хил. безконтактни електронни карти. Ще се интегрират към системата електронните информационни табла по съществуващите спирки.

Предвижда се още доставка, адаптация и внедряване на Централизиран софтуер за таксуване и мониторинг, на Интернет портал за информационно обслужване и продажби, на мобилно приложение за електронно таксуване, на Информационна система за управление на градския транспорт.

Заложена е доставка, адаптация и внедряване на система за автоматично определяне мястото и движението на превозното средство в реално време в превозните средства, на автобусните спирки и в интернет. Предвижда се и гаранционна поддръжка на цялата система.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Немската полиция задържа заподозрян за кървавия атентата с три жертви на фестивал в Солинген
Дата: 24/08, 14:52

Институцията на омбудсмана излезе с позиция: Длъжни сме да гарантираме правата на учителите, а не да се призовава към линч
Дата: 24/08, 14:45

Невиждана криза за краставици удари цяла държава заради видео в ТикТок
Дата: 24/08, 14:28

Летци от САЩ за учението с българските ВВС: Отлично, перфектно, фантастично
Дата: 24/08, 14:17

Камион пламна като факла до пристанище Варна-Запад, пренасочват движението
Дата: 24/08, 14:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия