Популярни ли са потребителските кредити в България?


Дата: 03/12, 13:02

Забележителна е популярността на потребителските кредити в България. Теглят се от хората с цел покриване на определени нужди. Те могат да бъдат от всякакъв характер - текущи потребности, неотложна необходимост от ремонт, лечение, покриване на други задължения, покупки и много други причини. Хората, които са решили да теглят такъв кредит могат да се насочат към банки и небанкови кредитни организации. Избора и конкуренцията са големи между тези организации, което от една страна прави избора ви по-труден, но в същото време ще имате възможност да изберете най-добрите на финансовия пазар, предлагащи потребителски кредити с отлични параметри. Това несъмнено е най-важното, да останете доволни и да получите това от което се нуждаете в момента.

Какво ни кара да избираме точно потребителски кредит?

На финансовия пазар има богат избор на предлагани кредити. Вероятността да получите потребителски кредит е много голяма и възможността в труден за вас момент да разполагате с допълнителни средства е важен фактор. Сумите, които може да изтеглите не са много големи, но могат да достигнат до 5000-10000 лева. Такива максимални заеми обикновено отпускат банките, докато кредитните организации предлагат суми в диапазон от 2000 до 5000 лева. Внушителни суми, които значително могат да подобрят сегашното ни тежко финансово състояние. Разбира се, ако имате нужда от по-малки заеми, спокойно може да кандидатствате за 100 лева, бързо и лесно. Такива малки заеми дори е възможно да бъдат отпускани и без оскъпяване. Както виждате изборът е огромен, имате много опции и ако изпаднете в проблемна ситуация имате възможност да изберете сумите и условията, които ви устройват. Разбира се никой не иска да изпада в такава ситуация, но понякога се случва и вземането на пари на заем от роднини не винаги е най-удачния избор.

Удобството на потребителски кредит онлайн

Този вид кредит е известен още, като бърз потребителски кредит. В срок до 15 минути ще получите отговор на вашата заявка. Изключително бързо е и усвояването на парите, ако сте одобрен за онлайн потребителски кредит. Той се характеризира и с не толкова строги изисквания към кредитоискателите. Трябва да сте навършили пълнолетие, да имате българско гражданство и в заявлението трябва да попълните данните от личната си карта. Бързите кредити от небанкови организации са наистина “бързи”, без затормозяваща документация и изисквания. Важно е да се знае, че предлаганите суми са по-малки от тези отпускани от банките, но предостатъчно при нужда от малко средства, за плащане на сметки, данъци или текущи разходи. Някой фирми предлагат първия кредит без лихва, а срока на погасяване е в порядъка на 30 дни. Възможността да кандидатствате за кредит онлайн във всеки момент, когато имате нужда, е чудесна перспектива.  Много компании предлагат бърз кредит, просто проучете пазара, сравнете офертите, техните условия и параметри. Със сигурност ще направите правилен избор и ще подберете най-добрата оферта за разрешаване на финансовите си затруднения.

Потребителски кредит от банка

Много хора предпочитат да изтеглят кредит от банка и това е напълно нормално. За потребителски кредит може да подаде заявление всяко пълнолетно лице, което работи на постоянен трудов договор и е на сегашното си работно място от минимум 3-6 месеца. Друго изискване е редовно внасяне на здравни и социални осигуровки. Всеки, който в момента има и други кредити може да кандидатства, но ако внася редовно вноските си по тях. Важно е наличието на чиста кредитна история, ако искате да се възползвате от потребителски кредит. В някой случаи може да ви поискат и поръчител.

Периода за одобрение в болшинството от случаите е между 3 и 7 дни. Срока на изплащане зависи от възможностите на клиентите. Такси се начисляват за разглеждане на документи, оценка на кредитен риск, менажиране на разплащателна сметка.

От къде ще изтеглите кредит зависи изцяло от вас. От това, колко бързо ви трябват пари и каква сума ви е нужна. Имате безкраен избор на банки и небанкови организации.

Какво да изберем - потребителски или ипотечен кредит?

Когато става въпрос за закупуване на жилище хората ще направят всичко необходимо да се сдобият със собствен имот. Не всички обаче разполагат с огромна сума пари за да си купят мечтаното жилище. Тогава идва момента, в който всеки се замисля за теглене на кредит. И тук изниква въпроса, какво да изберем потребителски или ипотечен кредит.

Например при потребителския кредит срока на погасяване е 10 години, а при ипотечния е до 35 години. Лихвите при ипотечния кредит са по-ниски от тези при потребителския. Потребителските кредити предполагат по-високи вноски. Това означава, че при една и съща сума и период на заема ГПР и разходите ще бъдат различни.

Друга разлика е, че при ипотека се прави пазарна оценка на жилището от оценител. Оценява се и кредитоспособността на клиента. А при потребителския се взема предвид предимно доказване на налични доходи.

Заключение

Неоспорима е популярността на потребителските кредити, независимо дали ще изберете кредит от банка или кредитна институция. С него може да покриете свои нужди от всякакво естество. Възможно е да се нуждаете от малко пари или сериозна сума и тогава потребителски кредит може да ви осигури всичко това. Не се колебайте да се възползвате от този чудесен финансов продукт още днес!

* публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Надежда Йорданова, ДБ: Тежките катастрофи с жертви са хроничен проблем за България
Дата: 15/08, 19:45

14 партии и 1 коалиция вече са се регистрирали в ЦИК за изборите
Дата: 15/08, 19:28

Освободената шефка на Патентното ведомство е била в чужбина без отпуск
Дата: 15/08, 19:151 Коментар

Евродепутатът Витанов: БСП е в безпътица
Дата: 15/08, 19:11

Григор Димитров се изкачва в световната ранглиста
Дата: 15/08, 18:541 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия