С 3 турски думи за България и сензационна версия за Слави Трифонов избухна Андрей Райчев в ефира на Нова тв


Дата: 05/07, 13:37

Кадър Нова

Най-вероятното с много голяма преднина поред всичко друго, са предсрочни избори през втората половина на октомври. По-добре е така, за да може кампанията да се разгърне след 15 септември. Това заяви пред Нова телевизия политологът доц. Светослав Малинов.

„Експертният кабинет е необичаен за демокрацията, обезсмисля в някаква степен провеждането на изборите. И има нещо дълбоко нередно в това да ходят на избори партиите, да имат лидери, програми, и накрая да се отиде на нещо, което не е свързано с тях“, обясни той.

„Необичайно е, но това е единственият вариант да се избегнат предсрочни избори“, смята той.

По думите му, шансът за експертен кабинет е по-голям от шанса за съставяне на правителство с първия мандат. Това, обаче, няма как да стане с лидерство на „Възраждане“.

„Според мен ИТН заявиха категорично, че са за, макар че и БСП го заяви“, подчерта той.

Доц. Малинов смята, че Желязков е добър за лидер за преговори, но не и за кандидат за премиер. Той призова вариантът за експертен кабинет да се разглежда сериозно, без подигравки и предразсъдъци. 

Политологът проф. Румяна Коларова заяви от своя страна: „Експертен кабинет не е възможен. В тази ситуация не виждам как такъв кабинет ще бъде формиран.

Трябва да се сбъдне мечтата на „Възраждане“ – конструкцията всички срещу ГЕРБ. Такава конструкция е абсолютно невъзможна. В момента изборите са може би единственият възможен изход“.

„Ако говорим за някаква минимална възможност, тя е свързана с това мандатът да се даде на „Продължаваме промяната“ (ПП). В този парламент не може да се формира правителство, защото ПП категорично казаха – ние ще бъдем опозиция. Тя ще трябва да излъчат кабинет с тези, с които се разделиха. Очевидно ще трябва да канят и ИТН, и ГЕРБ и ДПС“, коментира тя.

Според нея, за ГЕРБ би било много добре, ако ПП направят това и предложат Росен Желязков за премиер.

„България се докара до нещо, което е неизразимо с евроатлантически думи. Затова ще изразя с 3 турски думи - белким, санким, чунким“, коментира социологът Андрей Райчев.

„Много е важно на кой президентът дава третия мандат. Няма голям избор, освен ако не иска кабинет веднага. На „Възраждане“ ми се струва абсолютно абсурдно. На „Величие“ – какво да им даваш мандата? Какво остана – БСП, което не се знае в какво състояние е. Корнелия Нинова е титулярът в съда. Тя разписва листата“, обясни той.

„И остава ИТН“, добави той.

„Представете си такова действие на Слави Трифонов – предлага Росен Желязков за премиер, жест към ГЕРБ, но експертно правителство. И започват спорове за постове. Много малко вероятно е, но не е нула“, смята Райчев.

Това би било могло да бъде правителство с хоризонт 6-7 месеца.

„Има и друг вариант – Фандъкова. Защо не? За 6 месеца. Има и други“, посочи социологът.

Според него, напрежението около темата за войната в Украйна ще изчезне след изборите за президент в САЩ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Футболен талант номер 1 на България: Боря се с рак
Дата: 08/07, 12:49

Земята край Пловдив пак се разлюля
Дата: 08/07, 12:46

Препатили потвърдиха: Има помощ за сърцето
Дата: 08/07, 12:40

Павлин Николов: Спартак ще има победи
Дата: 08/07, 12:38

В 20 часа БТВ отвръща на удара на Нова тв
Дата: 08/07, 12:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия