Започна изграждането на временно пристанище за доставяне на хуманитарни помощи в ивицата Газа


Дата: 26/04, 01:01

Кадър Ютуб 

Американската армия започна да помага за изграждането на временно пристанище край бреговете на ивицата Газа, през което да се доставят повече хуманитарни помощи, предаде ДПА и БТА.

В строежа на съоръжението участват американски военни кораби, заяви пред журналисти говорителят на Пентагона бригаден генерал Патрик Райдър. "Мисля, че индикациите сега са реалистични за началото на май", заяви той в отговор на въпрос относно датата, на която се очаква да е готово пристанището.

Междувременно продължава и работата на международната общност за внасянето на хуманитарни помощи в Газа по други маршрути, посочи Райдър. 

Вашингтон заяви в началото на миналия месец, че американската армия планира да помогне за изграждането на временно пристанище, през което да могат да бъдат доставяни храна, вода и медикаменти във военните зони на Газа с оглед на извънредната хуманитарна ситуация. Планът предвижда построяването на плаващ кей край брега, където да акостират търговски кораби, натоварени с помощи. След това помощите ще бъдат прехвърляни на спомагателни плавателни съдове и транспортирани до специално създадено място за акостиране, откъдето ще бъдат доставяни до жителите на Газа с камиони. 

По израелски данни неизвестни нападатели са обстрелвали с минохвъргачки временното пристанище по време на посещение на служители на ООН. Заподозрени са палестински ислямистки бойци. Райдър каза, че има съобщения за няколко снаряда, изстреляни по обекта, но посочи, че това не е повлияло на строителните планове и е станало преди американските военни да започнат работа. 

Говорителят на Пентагона отново уточни, че не се планира американски сили да навлязат в самата ивица Газа, която от месеци е под обсадата на израелската армия след терористична атака на палестински ислямистки бойци срещу Южен Израел на 7 октомври.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Избират патриарх на българската църква на 30 юни
Дата: 05/05, 19:25

Стометров козунак изядоха във Враца
Дата: 05/05, 19:08

Евростат: Увеличават се безработните млади българи
Дата: 05/05, 19:002 Коментара

Хороскоп за 6 май понеделник: Да не пие кафе и кола зодия
Дата: 05/05, 19:00

Лекарят Ненков втрещи Лора Крумова със случка с негова пациентка
Дата: 05/05, 18:46

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия