ДСБ: Ще бъдем опозиция на всеки опит за връщането на Борисовата държава


Дата: 17/06, 17:24

Стопкадър Нова Тв

Ръководството на претърпяла провал на изборите партия обяви голямата си цел в парламента.

Националното ръководство на „Демократи за силна България” отчете загуба на последните избори и обяви, че ще свика  Изпълнителен съвет, като междувременно дава мандат на Атанас Атанасов да продължи разговорите с партньорите им от "Продължаваме промяната".

От ДСБ са категорични, че ще бъдат "решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава".

"Отчитаме сериозната загуба на подкрепа на коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България" на отминалите парламентарни избори. На фона на рекордно ниската избирателна активност, това е явен сигнал, че сме изправили избирателите си пред труден избор. Вината за това е наша. Допуснали сме да бъде нарушен диалогът с нашите поддръжници, който винаги е бил най-голямата ни сила. Сега се нуждаем от откровеност и висока степен на критичност, за да потърсим пътя как да продължим напред. Ще положим всички усилия в тази посока", посочват от ДСБ, пише vesti.bg.

"Националното ръководство на "Демократи за силна България", като оценява резултатите от изборите, дава мандат и доверие на председателя на партията Атанас Атанасов да продължи разговорите в рамките на "Демократична България" и партньорите ни от "Продължаваме Промяната" за създаване на условия за успешна работа в рамките на новото Народно събрание. Националното ръководство свиква Изпълнителен съвет на ДСБ на 6 юли 2024 г. , на който да бъде обсъдено насрочване и провеждане на Национално събрание", поясняват от ДСБ.

"Съобразявайки се с волята на избирателите, ДСБ, като част от коалиция "Продължаваме Промяната – Демократична България" , ще бъде решителна опозиция срещу всеки опит за връщане назад към порочните практики и модела на Борисовата държава", подчертават от ДСБ.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Внучката на Глория пощури Инстаграм с танц с баба си и майка си
Дата: 26/06, 15:42

40 литра на квадрат "обложни" валежи всеки момент ще се стоварят в част от България
Дата: 26/06, 15:37

Ивелин Михайлов се извини на депутатите от "Величие"
Дата: 26/06, 15:321 Коментар

Обрат с Дебора, излезе бясна от залата
Дата: 26/06, 15:29

Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 26/06, 15:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия