Португалия 0:0 Чехия през първите 45 минути


Дата: 18/06, 22:51

кадър: БНТ

Националните отбори на Португалия и Чехия играят при резултат 0:0 в Лайпциг в първия си мач от група F на Евро 2024.

И двата състава залагат на схемата 3-5-2. В защитата на португалците прави впечатление включването на 41-годишния Пепе, който става най-възрастният футболист с мач на Европейско първенство. Рекорд има и за капитана Кристиано Роналдо, който също е титуляр и така ще участва на своя шести еврошампионат. Той води атаката на тима заедно с Рафаел Леао. Що се отнася до чехите, техните нападатели са Патрик Шик и Ян Кухта, предава Спортал. 

Първото голово положение се откри пред Роналдо, който в 8-ата минута засече центриране на Леао, но ударът му с глава се оказа неточен. Девет минути по-късно Нуно Мендеш стреля от голяма дистанция, но и той не намери целта. В 24-тата минута Бруно Фернандеш също отправи далечен шут, но след рикошет той си спечели само корнер. Малко след това именно халфът пусна пас в наказателното поле, но Леао се размина с топката и не можа да я прати в противниковата мрежа.

В 32-рата минута Фернандеш с чудесен пас изведе Роналдо сам срещу вратаря, но Индрих Станек излезе и отрази изстрела му. Последва добавка на Витиня, но топката беше уловена от стража. Малко след това полузащитникът отново стреля, но ударът му беше блокиран за корнер. В 39-ата минута Леао се свлече на земята край границата на наказателното поле, но главният съдия Марко Гуида му показа жълт картон за симулация, вместо да свири фал. Секунди преди почивката Кристиано отново не успя да преодолее Станек, който изби неговия шут.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Фестивал на знанието събра умници от цяла България
Дата: 27/06, 00:00

Здравословно хранене
Дата: 27/06, 00:00

Зеленски към украинските национали: "Вие се борихте за страната ни"
Дата: 26/06, 23:452 Коментара

Чехия 1:1 Турция
Дата: 26/06, 23:321 Коментар

Грузия с втори гол срещу Португалия
Дата: 26/06, 23:231 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия