Вижте новите областни управители на Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол


Дата: 03/07, 19:34

Снимка Булфото, архив

Служебното правителство назначи седем нови областни управители - на Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Със същото решение са освободени заемащите досега длъжността.

Област Враца

За областен управител на област Враца е назначен Николай Николов. Той е финансист по образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Враца. Преди това е работил шест години в същата областна администрация в сферата на административния контрол и регионалното развитие.

Област Монтана

Калин Хайтов поема поста областен управител на област Монтана. Досега той е заемал длъжността заместник областен управител в същата област. Калин Хайтов е бил преподавател в професионалната гимназия "Проф. арх. Стефан Стефанов“ в Монтана. Завършил е Русенския университет "Ангел Кънчев“. 

Област Разград

За областен управител на област Разград е назначен Севджан Съдкъев. Притежава богат административен опит. Придобива образователно-квалификационна степен "Магистър“ по специалността "Индустриален мениджмънт“ от Русенския университет "Ангел Кънчев“. 

Област Смолян

Румен Пехливанов е назначен за областен управител на област Смолян. Той е икономист по образование. Притежава дългогодишен управленски опит. В периода 2001 г. – 2023 г. е бил кмет на община Рудозем, а между 2003 г. и 2007 г. – председател на общинския съвет в същата община.

Област Стара Загора

За областен управител на област Стара Загора е назначен Методи Марков. Притежава образователно-квалификационна степен "Магистър“ по специалността "Публична администрация“ от Академията на МВР в София. Той е дългогодишен служител в системата на МВР. От 2011 г. до 2018 г. е зам.-кмет на община Мъглиж. 

Област Шумен

Бейнур Ахмед е назначен за областен управител на област Шумен. Близо 15 години работи в община Шумен, а от 2013 г. до 2015 г. е главен секретар на Областната администрация Шумен. Завършил е ШУ "Епископ Константин Преславски“.

Област Ямбол

За областен управител на област Ямбол е назначен Николай Костадинов. Притежава висше юридическо образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Ямбол. Преди това, близо седем години е бил старши юрисконсулт в Инспекция по труда – Ямбол.

На 26 юни т.г. служебният кабинет назначи четирима нови областни управители – на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Нидерландия и Турция днес на Европейското по футбол
Дата: 06/07, 08:45

Натоварено е движението на границата с Румъния
Дата: 06/07, 08:30

Мбапе: Ще опитаме да коригираме играта в атака
Дата: 06/07, 08:09

Панахида за 11 години от кончината на митрополит Кирил
Дата: 06/07, 08:02

Родители могат да подават документи за еднократна помощ от 300 лв.
Дата: 06/07, 07:53

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия