Стойчо Стойчев: Трудно е да говориш аргументирано и научно, а много по-лесно е да плюеш и да обиждаш


Дата: 09/05, 17:09

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Политологът Стойчо Стойчев смята, че партиите са в постоянна предизборна кампания, а предстоящият един месец е само формално и и нормативно определен за това.

"Политическите партии постоянно правят кампания през медиите, всичко е адресирано към избирателите. Това се определя не само от това, че сме в такъв цикъл на избори едни след други, но и от желанието на самите хора, които отиват да гласуват.

И тук не съм съгласен с президента, че хората очакват дебати. Защото хората, които очакват да чуят дебати, не ходят да гласуват. Те не ходят да гласуват, защото политиците не им предлагат такива дебати. А те не им предлагат такива дебати, защото тези, които ходят да гласуват, искат да гледат скандал. Политиците са като фирмите - те работят с потребители. Потребителите, които ходят да гласуват, обикновено са агитки, крайно радикализирани, които подкрепят своята партия и мразят другата, независимо какво им се говори и какво те правят. Можем да направим една аналогия с футбола - там отиват на стадиона не за да гледат футбол, защото той така или иначе не става, а за да се сбият и да хвърлят пиратки. Това правят българските избиратели, които ходят да гласуват. Тези, които са умерени и мислят рационално за това кой да подкрепят, не ходят да гласуват. И това е поради простата причина, че каквито и рационални аргументи да им изложат политиците, след това те няма да бъдат защитени.", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Каквито и програми да напишат партиите, те след това не ги изпълняват. Затова и вече не правят усилия да пишат програми. Повечето партии нямат дори и точки, което е рязък контраст с 90-те години. Тогава имаше дебати, програми, носеха се едни папки, вадеха се стратегии, анализи. Това като стратегия е губещо. Но се оказа, че симпатиите започват да се печелят от политици, които говорят популистки и се обиждат. Това е лесно. Много е трудно да говориш аргументирано и научно, а много по-лесно е да плюеш другия и да го обиждаш", заяви още Стойчев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На рождения си ден Билалов показа жената до себе си
Дата: 20/05, 14:33

Тодор Марев: Шапки долу пред отбора и феновете на Черно море
Дата: 20/05, 14:26

Готвят голяма промяна за прием в детските градини
Дата: 20/05, 14:23

Дариха родословното дърво на Васил Левски на РИМ-Русе
Дата: 20/05, 14:18

Шампионите от „Един за друг” подариха на Гала златен винкел от Перник
Дата: 20/05, 14:14

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия