Проучване: Преднината на Тръмп пред Харис се стопява


Дата: 27/08, 22:49

Кадър БНТ и Уикипедия

Стопява се преднината, която кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп има пред съперничката си демократка Камала Харис по теми като икономиката и престъпността, става ясно от резултатите от проучване на общественото мнение на Ройтерс/Ипсос.

Данните от анкетата, проведена в периода между 23 и 25 август, недвусмислено демонстрират, че подходът на Тръмп към икономиката и заетостта се предпочита от 43% от респондентите, а при Харис този дял възлиза на 40%, предава frognews.bg.

Разликата от 3% е прекалено малка, като се има предвид допустимата грешка на проучването от 4 процентни пункта. В анкета на Ройтерс/Ипсос от края на миналия месец Тръмп имаше преднина от 11% по отношение на икономическата политика.

Подкрепата за Харис и Тръмп по темите престъпност и корупция е равна – по 40%. За сравнение републиканският лидер водеше с 5% в анкетата от юли.

Данните от последните национални проучвания сочат, че Харис има малка преднина пред Тръмп, откакто тя се включи в надпреварата на 21 юли след решението на президента Джо Байдън да прекрати кампанията си. В анкетата на Ройтерс/Ипсос от края на юли тя изпреварва Тръмп с един процент (43% срещу 42%).

Предстои се види как решението на независимия кандидат Робърт Ф. Кенеди-младши да преустанови кампанията си ще се отрази на надпреварата. Кенеди-младши, подкрепата за когото през юли възлизаше на 8%, в петък обяви, че подкрепя Тръмп.

Кандидатът на Републиканската партия често критикува в предизборните си речи икономическата политика на правителството на Джо Байдън и продължаващата от няколко години висока инфлация. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Астронавтите на НАСА дадоха пресконференция за пребиваването си на МКС от месец юни насам
Дата: 14/09, 00:33

Нов проект на Комфорт ООД – жилищен комплекс Кабакум Плаза на метри от плаж Кабакум във Варна
Дата: 14/09, 00:10

Учебен център "Клуб Трийхаус" обявява прием за следобедна занималня през учебната 2024/2025
Дата: 14/09, 00:10

14 септември 1752 г. - Британската империя приема Григорианския календар
Дата: 14/09, 00:07

Джъстин Тимбърлейк получи присъда за общественополезен труд
Дата: 13/09, 23:56

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия