Русия изненадващо се качи на трето място в света по използване на юани


Дата: 19/08, 13:48

Пиксабей

През юли Русия е заела трето място сред страните, които използват китайския юан в международните си разплащания, като увеличава своя дял на световния валутен пазар 6,3 пъти само за три месеца. Това пише списание Forbes, което се позовава на статистически данни от системата за обмен на платежна информация SWIFT, предаде Банкер.

Според тях, през юли на Русия се падат 3,9% от транзакциите в юани (при 1,42% през юни). По-високи показатели е показала само Великобритания (6,35%). Лидер в списъка остава Хонконг (70,93% в сравнение с 73,82% през юни). След Русия в подреждането на SWIFT идват Сингапур (3,77%) и САЩ (2,98%).

В сравнение с резултататите от юни Русия е прескочила с четири позиции нагоре като е изместила от лидерската тройка Сингапур. Както посочва Forbes, в рейтинга на SWIFT Русия е попаднала едва през април, когато нейния дял в световната търговия с китайска валута се е оценявал на 0,62 на сто. Оттогава той е нараснал шесткратно, според данните от SWIFT.

През юли юанът е запазил мястото си сред петте най-търгувани валути, отбелязват анализаторите от межбанковата система. Според техните изчисления, независимо от намаляването на стойността на транзакциите с 6,7% в сравнение с юни, през юли на китайската валута се пада 2,2% от общия обем на международната търговия.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 20/04, 05:10

Предупреждение за интензивни валежи на места в събота
Дата: 20/04, 04:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 03:50

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 03:50

Валери Божинов облича отново екипа на Етър
Дата: 20/04, 03:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия