Сакраменто и Везенков отпаднаха от плейофите


Дата: 20/04, 08:10

Кадър: Ютюб 

Сакраменто Кингс не успя да победи "черната си котка" Ню Орлиънс Пеликанс и в шестия мач между двата тима през сезона в НБА. Тази нощ тези съперници се изправиха един срещу друг във финалния сблъсък от плей-ин турнира и домакините в "Смути Кинг Сентър" отново наложиха волята си над "кралете" след 105:98 (22:24, 32:21, 29:29, 22:24) в своя полза. Александър Везенков този път получи доста повече минути от треньора Майк Браун, но не успя да помогне на отбора си да постигне по-добър резултат. Българинът завърши мача с 2 точки и 2 борби за малко повече от 10 минути на терена.

 

Най-резултатен за успеха на домакините бе Брeндън Инграм с 24 точки, 6 борби и 6 асистенции. Йонас Валанчунас също направи силен мач с дабъл-дабъл от 19 точки, 12 борби и 3 асистенции. Трей Мърфи пък добави 16 точки, 8 борби и 6 асистенции.

 

За гостите се отличи Ди'Арън Фокс, който завърши мача с 35 точки, 7 борби и 5 асистенции. Домантас Сабонис също изигра пореден добър мач с нов дабъл-дабъл от 24 точки, 14 борби и 7 асистенции. Още 17 точки, 5 борби и 4 асистенции добави Харисън Барнс.

В началните минути мачът вървеше абсолютно равностойно - кош за кош. Никой от двата тима не успяваше да вземе повече от 2-3 точки преднина. Пръв това направи Сакраменто, като малко преди края на първата четвърт успя да направи две поредни добри атаки, за да дръпне с 18:13. След това гостите стигнаха и до седем точки разлика при 24:17, но в края на частта Пеликанс вкараха пет безответни точки, за да докарат нещата до 24:22.

Във втората част обаче видяхме сериозен подем в играта на Пеликанс. Те не само успяха да направят обрат, но и да дръпнат по-сериозно в резултата за 38:31 в своя полза. В същото време играта на Сакраменто не вървеше, а Кийгън Мъри получи контузия, което принуди Майк Браун да пусне Александър Везенков на негово място.

Българинът пропусна първата си стрелба за 3 точки, но в следващата атака в транзиция бе точен за 2 точки. След това Саша имаше и важна намеса в защита, дала начало на успешна атака на гостите, завършена от Ди'Арън Фокс за 3 точки. Въпреки това Пеликанс завършиха полувремето със сериозна преднина от 54:45, предава БТА. 

Добрата новина за "кралете" в началото на третата част бе завръщането в игра на Кийгън Мъри, но това означаваше, че Везенков отново седна на пейката. Домакините пък продължаваха да доминират и да трупат аванс в резултата, който след две поредни тройки набъбна до доста сериозното 65:51 в тяхна полза.

Дейвиън Мичъл направи добро включване от пейката за Кингс и вкара две важни тройки, с което помогна стопяване на разликата до 64:71.

Две минути преди края на тази част Везенков отново се появи в игра. Малко след това той се прояви с открадната топка в защита, но Фокс не се възползва да отбележи от тройката. Звездата на гостите направи още една грешка в атака в последните секунди, бъркайки дълъг пас, което позволи на Ню Орлиънс да си върне преднината от 83:74 в края на частта след кош на Инграм.

В началото на последната четвърт Везенков се прояви с хубава борба в атака, но тя отново не доведе до кош за неговия тим, а напротив, Алварадо отбеляза в транзиция. Малко по-късно пък българинът отнесе брутален чадър под коша от Валанчунас.

Междувременно "пеликаните" отново си върнаха контрола над мача, повеждайки със сериозна разлика от 94:77 седем минути преди края. В заключителните минути те бяха напът да върнат Сакраменто в мача, но времето не стигна на гостите за обрат, въпреки старанието на Ди'Арън Фокс. Така срещата завърши с успех на Ню Орлиънс със 105:98.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Историк: Повечето мощи са плод на фантазия на тогавашния и сегашния човек
Дата: 03/05, 17:42

В Австрия задържаха българин, превозвал нелегални мигранти в преустроен автомобил
Дата: 03/05, 17:40

МВнР издаде две предупреждения за сънародниците ни в чужбина
Дата: 03/05, 17:29

Орбан: Европейските лидери си играят с огъня, като се включват в конфликта в Украйна
Дата: 03/05, 17:161 Коментар

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 03/05, 17:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия