Ники Кънчев раздаде 4500 лева на Гергьовден в "Стани богат"


Дата: 06/05, 19:03

Редактор: Александър Дечев

Кадри: БТВ

Точно 4500 лева в Деня на храбростта раздаде водещият на"Стани богат" Ники Кънчев. В епизода тази вечер срещу него седнаха трима участници.

Първо играта си от предния път продължи Диян Димитров, който започна с въпрос за 3000 лева, които заключи като втора сигурна сума. Той правилно отговори с "Пролетарии от всички страни, съединявайте се" на питането "Какъв надпис стои на тавана на Тържествената зала в Паметника на Бузлуджа?".

След това посегна и към последния си жокер - съпругата му Даниела в студиото, с помощта на която правилно маркира, че Карфиолово не е име на село в България. 

Последва въпрос за 10 000 лева: "Как се казва любимият на Дулсинея дел Тобосо?" - Алонсо, Идалго, Фернандо или Санчо. Диян се насочи към Идалго, но бе разочарован от водещия, че верен отговор е Алонсо. Така той падна на 3000 лева.

След това участието си стартира Светланка Богданова от Велико Търново, която работи като медицинска сестра в неонатологично поделение. След като мина през първите пет въпроса без проблеми, тя срещна сериозни затруднения с питането за 1000 лева: "Частица от коя забележителност е вградена в медалите за летните олимпийски игри през 2024 г.?" - Биг Бен, Айфеловата кула, Акропола в Атина или Статуята на свободата. Тук тя повика сина си Калин от публиката, който не знаеше отговора, като опита да я насочи към Атина. Тя обаче реши да си помогне и с "50:50", благодарение на който избра правилно Айфеловата кула.

След това дамата заключи 1500 лева като втора сигурна сума, а питането за тях бе "По чия инициатива е издигната църквата на Божи гроб?" - Свети Петър, Света Елена, Император Юстиниан, Папа Урбан II. Богданова се обади на приятел - Николай Колев от Велико Търново, който бе сигурен, че е Света Елена и това се оказа вярно.

"Кое от изброените наименования на сватбена годишнина е за най-дълго продължил брак?", бе питането за 2000 лева, но участничката посочи чугунена, а правилното бе ленена. Така си тръгна с 1500 лева.

Последна за днес за участие седна Илина Панова - специалист по естетична дерматология. Тя мина без проблеми през първите шест въпроса и ще продължи играта си в следващия епизод.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Лоши са условията за туризъм в планините
Дата: 19/05, 09:45

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 19/05, 09:30

Млад българин загина при нелеп инцидент в Нидерландия
Дата: 19/05, 09:22

100 ухапани от кърлежи във Варна за 2 седмици
Дата: 19/05, 09:00

Мъжът, който откри Александър: Беше много далеч от показанията на полицаите и родителите
Дата: 19/05, 08:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия