Страхотен Черно море постигна историческа победа срещу Лудогорец


Дата: 19/05, 22:26

Снимки Булфото

"Моряците" записаха исторически успех.

Черно море разби Лудогорец с 4:0 в двубой от плейофната фаза на първата шестица на efbet Лига на стадион "Тича" и се откъсна с две точки пред третия ЦСКА.

В четвъртък двата тима ще се срещнат в София и ако играчите на Илиан Илиев не загубят, ще им бъде достатъчна и точка в последното домакинство с Крумовград, за да завършат втори и да постигнат най-големия си успех в А група.

Днешният успех на Черно море пък е най-убедителния срещу разградчани в групата на майсторите, след като преди близо 11 години - на 31 август 2013-та, на същия стадион варненци спечелиха с 3:1.

Освен това Черно море нанесе най-голямата загуба на Лудогорец в елита, в който разградчани имат 13 поредни сезона.

Двубоят започна спокойно, като в първите 15 минути отсъстваха чистите голови положения. Лудогорец се опитваше да владее повече топката и да атакува по крилата, но домакините се отбраняваха добре и не предприемаха рискове в дефанзивен план, пише gpng.bg.

В 21-вата минута Спас Делев получи чудесна топка в наказателното поле и опита силен удар с десния крак в близкия ъгъл, но Дюлгеров реагира добре и успя да отрази. Малко след това Рик Джонатан демонстрира изумителната си скорост и навлезе в наказателното поле, след което стреля, но Дюлгеров успя да впечатли с чудесна изява.

В 30-ата минута отново Рик Джонатан овладя и бързо се завъртя с топка в крака, след което опита да изненада противниковия вратар от сериозна дистанция, но той бе на добра позиция и се справи. Десет минути след това се получи куриозен момент, след като Спас Делев проби опасно по десния фланг, но страничният арбитър не бе съобразителен и го спря с тяло. Всичко завърши със спортменски поздрав между двамата.

В 43-ата минута Пабло Гарсия видя движението на Андреяс Калкан в наказателното поле и му достави перфектен пас с левия крак, а румънецът завърши по чудесен начин с глава, като Пламен Пепеляшев не успя да спаси и топката влетя във вратата му - 1:0 за Черно море.

В 67-ата минута Илиан Илиев центрира от корнер, но защитата на Лудогорец не се справи добре във въздуха. Живко Атанасов спечели въздушен двубой, а след това същото направи и Влатко Дробаров, за да достигне топката до Даниел Димов, който се обърна и веднага стреля, като не остави шанс на Пепеляшев да се намеси - 2:0 за Черно море.

В 83-тата минута, веднага след като се появи в игра, Уеслен Жуниор пое извеждащо подаване и демонстрира страхотна скорост, като се озова на стрелкова позиция и отправи великолепен удар, за да вкара първия си гол за Черно море - 3:0.

В първата минута на добавеното време на срещата Николай Златев опита удар от границата на наказателното поле, като не осъществи добър контакт с топката, а негов съотборник отправи шут, спасен от Пламен Пепеляшев, но Живко Атанасов бе на точното място в правилния момент, за да изпрати кълбото в мрежата на Лудогорец - 4:0 за Черно море.

Черно море: 25. Иван Дюлгеров, 28. Влатко Дробаров, 3. Живко Атанасов, 2. Цветомир Панов, 15. Даниел Хил, 27. Даниел Димов, 5. Пабло Гарсия, 16. Андреяс Калкан, 11. Илиан Илиев, 71. Васил Панайотов, 86. Исмаил Иса

Лудогорец: 69. Пламен Пепеляшев, 4. Динис Алмейда, 7. Рик Джонатан, 8. Клод Гонсалвеш, 10. Матиас Тисера, 14. Дени Групер, 17. Сон, 18. Ивайло Чочев, 24. Оливие Вердон, 88. Тодор Неделев, 90. Спас Делев, 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Феновете на Фенербахче се прехласнаха по Моуриньо
Дата: 02/06, 20:12

Мениджърът на опериран играч на Черно море: Скоро ще се завърне
Дата: 02/06, 20:00

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 02/06, 20:00

Буря с градушка вилня над Ардино и околните села
Дата: 02/06, 19:45

Митрополит Николай: Аз няма да съм патриарх
Дата: 02/06, 19:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия