Пуснаха телефонна линия за пациенти с автоимунни заболявания


Дата: 20/05, 13:30

Снимка Pixabay

От 8 май работи телефонна информационна линия, която да е от помощ на пациенти с автоимунни заболявания. Телефонната линия 0876 303 400 работи от 10 до 17 часа.
В предаването “България утрин” зам.-председателят на Сдружението с редките заболявания Николай Недялков обясни, че пациентите получават информация най-вече от други пациенти за самото заболяване и кога трябва да отидат на лекар. Неделяков допълни, че в интернет има много написани неща, но не всички отговарят на истина и са достоверни.

Телефонът е както за вече диагностицирани, така и за хора само със симптоми, но все още недиагностицирани. "В Интернет има многостранна информация, която води до объркване на пациента. Могат да се доверят спокойно на сайта ни и на човека, който отговаря на телефона. Има много невярна информация в Интернет. Ние работим с медицински специалисти. Нашият сътрудник по телефона обяснява на пациента, че има административен път, който трябва да се извърви. Набелязали сме път, който пациентът може да следва", каза още Недялков.

Даяна Иванова, която страда от рядкото заболяване на Крон, сподели пред Bulgaria ON AIR, че се е притеснявала от неизвестността и евентуалните интервенции. "Разговаряш с пациент, който е преминал през подобни случки и ще разбереш, че не си единствен. Много хубаво е да може да се обърнеш към някого, ако се чудиш дали да отидеш на лекар", посочи тя.

Иванова и Недялков призоваха хората с автоимунни заболявания да не се излориат, а ако имат възможност и да потърсят услугите на психотерапевт. "За повечето заболявания има модерни терапии и има какво да се направи", подчерта Иванова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как да не се тръшнем болни?
Дата: 03/06, 06:10

Водачът на листата на БСП – Варна Борислав Гуцанов: Избираме с ума и сърцето си между мира и войната!
Дата: 03/06, 04:10

До 35 градуса, но и дъжд в понеделник
Дата: 03/06, 04:00

На 3 юни рожден ден има Цонко Цонев
Дата: 03/06, 03:00

Шолц: Готови сме да защитаваме всеки метър от територията на НАТО
Дата: 03/06, 01:48

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия