Черно море задържа най-скъпите си играчи


Дата: 18/07, 11:04

Снимка chernomorepfc.bg

Вицешампионът Черно море започва новата кампания с домакински мач срещу ЦСКА 1948 утре (петък) от 18.45 часа на стадион „Тича“ с увереността и самочувствието, че е готов да се справи със следващото си предизвикателство.

А то е да отстоява високите си позиции от миналия сезон в родното елитно първенство. След като „моряците“ вдигнаха високо летвата, логично очакванията към тях стават големи и всеки отбор ще излиза срещу Черно море с друга настройка, както беше всъщност и през втората половина на предния шампионат.

Тогава варненци също не бяха в първата шестица по бюджет, но успяха да завършат втори и причината да пренапишат историята и да се окичат със сребърните медали се дължи на амбицията и вярата в успеха на всички в клуба и показания от футболистите характер.

Сега Черно море ще е още по-амбициран да покаже, че второто място не е било плод на случайност, а е закономерност с оглед на неговия потенциал и спортно-техническите достойнства в стилните му продукции.

Обективно погледнато „моряците“ разполагат с всичко необходимо, за да бъдат в челото на класирането и през следващите месеци, да останат фактор в групата на майсторите и всеки да продължи да се съобразява с тях.

И няма да е пресилено да се твърди, че е напълно по силите на Черно море да постигне всичко това и да радва феновете си с модерен футбол и престижни победи, след като има обигран и балансиран състав, нужната индивидуална и отборна класа и най-добрия треньор у нас в лицето на Илиан Илиев, пише nostrabet.com.

Остава само „моряците“ да са постоянни в изявите си и във всичките им мачове да властва феърплей, като върху крайните резултати да влияе единствено показаното на терена от двата тима, а не и странични фактори, които преди време превърнаха Черно море в най-ощетявания от водещите ни клубове.

Когато по-горе споменах, че на „Тича“ разполагат с отбор, който да успява и занапред, имах предвид също, че наред със запазения гръбнак на състава, новите три попълнения са стойностни и могат да заместят пълноценно тримата напуснали титуляри – Иван Дюлгеров, Пабло Гарсия и Илиан Илиев-младши.

Все пак Пламен Илиев е опитен вратар и бивш национал, а отзивите по време на лятната подготовка за аржентинския полузащитник с испански паспорт Начо и бразилеца Дуду, който ще бъде използван отдясно в атака, са много добри и предстои те да оправдават доверието и в официалните срещи.

Тук е важно също да се отбележи, че през последните месеци Черно море направи всичко възможно да задържи и двамата си най-конвертируеми играчи – Виктор Попов и Мазир Сула.

Към тях имаше и още има перманентно оферти от чужди клубове, но „моряците“ показват колко държат на Виктор и Мазир и колко значими са те за тима, като не бързат да се разделят с тях.

В крайна сметка демонстрираното отношение от ръководството към въпросните играчи се оказа правилно, тъй като двамата бяха с огромна заслуга Черно море да финишира на второ място, а едновременно с това си повишиха и трансферните цени.

Към днешна дата например Попов е най-скъпия играч на „Тича“, след като е оценяван от популярния германски уебсайт Transfermarkt на 1.5 милиона евро, а Сула е вторият най-скъп с цена от 900 000 евро.

Предвид качествата на двамата, евентуалните суми, които могат да бъдат платени за правата им и срока на техните договори, не е трудно да се предположи, че до една година най-вероятно двамата ще бъдат продадени.

Но най-важното обаче на този етап е, че те продължават да са част от Черно море и започват сезона с Черно море.

А иначе е любопитно да се спомене, че общо всички играчи на вицешампиона според Transfermarkt струват 6 585 000 евро, с уточнението, че на Дуду не е поставена цена, но след като започне да играе, със сигурност такава ще бъде фиксирана.

В момента след Виктор Попов и Мазир Сула най-скъпи са Влатко Дробаров и Едгар Пашеко, с по 500 000 евро, Велислав Василев – 400 000 евро, Васил Панайотов, Дани Мартин, Пламен Илиев и Андреяс Калкан – оценени на по 300 000 евро, и Живко Атанасов, Николай Златев и Християн Славков, с по 200 000 евро.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Рачков лее сълзи, изпраща синчето си
Дата: 30/08, 21:02

Хороскоп за 31 август събота: Една зодия да се обади на любим човек
Дата: 30/08, 21:00

Въздушната линейка транспортира пациент с дисекация на гръдна аорта от Панагюрище до София
Дата: 30/08, 20:58

Само за 10 дни: Над 2,5 млн. лева приходи от глоби за нарушения по пътищата
Дата: 30/08, 20:49

Политолози: И двете последни партии на прехода – ДПС и БСП, си отиват
Дата: 30/08, 20:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия