ГЕРБ ще обезсилва президента: Иска премахване на служебните кабинети


Дата: 24/01, 11:44

Булфото

ГЕРБ искад да се обезсили президента, като се премахне институцията "служебен кабинет".

Ще настоявам за премахване на институцията на „служебните кабинети” от Конституцията. Това коментира пред Нова нюз депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. По думите му по-добрият вариант би бил редовният кабинет да управлява до избирането на нов.

Тази практика съществува в някои държави, но парламентът не се разпуска, а остава да работи. Целта е да се осъществява контрол. Румен Радев демонстрира, че с институцията „служебен кабинет” може да се злоупотребява”, обясни той. Според Митов президентът Румен Радев от дълго време излиза извън конституционно определените му правомощия.

По думите му той се изживява като самодържавец и като човек, който ще управлява държавата. „Чуваме, че има и опити да инженерства политически, създавайки нови политически формации и манипулирайки други“, каза Митов. Изтъкна, че „Продължаваме Промяната” са били негов проект, той им осигурил ресурса и представянето на изборите. Според него Радев е единственият държавен глава, който си позволява да прекрачи рамките на правомощията си. „Очевидно има план, с който да овладее държавата”, коментира още депутатът.

Във връзка с позицията на премиера Кирил Петков около настояванията на Русия за изтегляне на НАТО от наша територия, Митов добави, че в изявлението му липсвали факти. „Той беше принуден да реагира след като ние натиснахме в НС. Речта му беше кратка, само с констатации и юридически факти. Очаквахме да чуем геополитическа оценка за рисковете”, добави той.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Натали Трифонова предупреди за обрати във времето
Дата: 19/04, 17:31

НС прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата
Дата: 19/04, 17:20

Пътуванията тази година са 10-15% по-скъпи
Дата: 19/04, 17:181 Коментар

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 17:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 17:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия