Кирил Петков: Ще предложим Бойко Рашков за вътрешен министър


Дата: 03/12, 22:10

Кадър МИ

Истината е, че още не мога да повярвам, че ДПС направи това нещо', каза той по повод на Пеевски"Истината е, че още не мога да повярвам, че ДПС направи това нещо', каза той по повод на Пеевски, предава Евроком., цитирана от dunavmost.com.

Ние от „Продължаваме промяната“ много харесваме Бойко Рашков и когато почнем разпределението, бихме го предложили за вътрешен министър. Бихме го предложили на нашите коалиционни партньори. Нашето предложение би било той. Но това не означава, че ще бъде той. Това ще го решат нашите коалиционни партньори"

Това каза по „Евроком“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Ето още от неговото изказване:

"Не съм проследил това, което се случи в ДКК. Но зная, че изборът на този скандал да избухне, бе в средата на преговорите. Опитват се да ги дестабилизират със скандали. Нито е имало пращане за този милион на новото адвокатско дружество. Прехвърлени са само пари за заплати. Според мен това са инсинуации. Виждат, че нашето коалиционно споразумение ще вземе да стане и се чудят как да го дестабилизират.
 
Той допълни: „Много ми е хубаво, като няма какво да крия. С Никола Минчев се познаваме от дълго време. Работили се по моя любим казус „Корал“. Един човек от сивия сектор беше завладял дюните. Това бе младият адвокат, който написа жалбата. Ние видяхме способен юрист и млад човек с каузи. Щом казахме ,че тръгваме с „Продължаваме промяната“, той застана до нас. Трябваше да напусне работата си, кантората. Той от самото нямало се впусна с идеята да е част от нашия екип. Всички се чувствахме, че направихме правилното решение.

Разговорите са конструктивни. Другите казаха, че имаме право да сложим наш представител, понеже сме най-голямата политическа сила. Снощи казахме, че това е нашето предложение. Той е с много висок професионален стаж, той е с много чисто минало. Няма компромати, скандали. Той е тук за каузата.


Самият Никола Минчев гласува въздържал се. Въобще не ме притеснява това, че ДПС са гласували за него. От тук нататък няма да има политически игрички и търговийки. Който каквото иска да подкрепя. Надеждата ми е да събираме правилните хора. Не ме е страх от нечии гласове.

"Първо минахме през всичките 18 политики, които са в 180 страници. Когато ги изпратим на политическите парньори те трябва да кажат, че са съгласни с тях. След това ще седнем, за да говорим кои са точните министерства и точните хора", подчерта лидерът на ПП.

"Много сме популярни в ПИК напоследък, държим страхотен дял от техните публикации. Ние не се крием от срещата с Корнелия Нинова. Късен час е, защото свърши дискусията в 10,30 часа. Отидохме да говорим, защото тя имаше притеснения с бюджета. Ние вкарахме идеята за отворени срещи с бъдещите партньори. Много пъти съм се чувал и със Слави, и с Нинова, и с Атанас Атанасов. Трябва да имаме комуникация с всеки от лидерите., допълни Кирил Петков.

На въпрос дали Корнелия Нинова ще бъде вътрешен министър, той каза: „Нас не ни е страх от комуникация с всички. Не съм я чувал тази конфигурация. Разбрахме се ,че първо ще си подпишем договор в неделя, след това ще видим хората, министерствата. За БСП трябва да мине през национален съвет, да ни върнат и тогава завършваме процеса. Отговорът е - не – Корнелия Нинова няма да е вътрешен министър. При нас дори най-лидерските решения, трябва да сме съгласни и аз и Асен“.

"Истината е, че още не мога да повярвам, че ДПС направи това нещо - след "Магнитски, "Пандора" и КТБ този човек да е на първи ред...", заяви той по адрес на Делян Пеевски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Авария оставя част от "Виница" без вода днес
Дата: 16/04, 11:11

Само на 36 години си отиде Тик Ток сензация
Дата: 16/04, 11:05

Пламен Казаков: Спартак е най-добрия отбор в групата
Дата: 16/04, 11:02

Никой не знае с какво са тъпкани вътре, купуваме козунаци онлайн за Великден
Дата: 16/04, 11:02

4-месечно бебе с мозъчна травма е прието в "Пирогов"
Дата: 16/04, 11:01

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия