За какво служат европейските патенти?


Дата: 15/05, 14:33

Една от съществените задачи на Европейската патентна конвенция е да осигури защита на вашите изобретения. Самата процедура по издаване на европейски патенти е специфична от гледна точка на това, че преди всичко е необходимо да се вземат под внимание някои особености, които се отнасят до подготовка на документите, които следва да се представят във ведомството, изготвяне на експертиза както и спазване на съответните процедури. Като особено удобство определят собствениците на изобретения издаването на патент от общността. Преди всичко става въпрос за единна система, която е уеднаквена, улесняваща условията за защита и прилагането ѝ. Защо се нуждаете от европейски патент за изобретението си и какви са ползите от това да имате по-широкообхватна защита е темата на днешната публикация.

Кой издава такива патенти?

Доста са въпросите, които навярно възникват при търсене на решение за защита и патентоване на изобретения, които да имат доста по-широк териториален обхват. Тук идва ролята на Европейското патентно ведомство, чиято ключова роля е именно в това да бъдат уеднаквени процедурите за страните членки на съюза и конвенцията за предоставяне на правна рамка, гарантираща защита на труда ви.

Като цяло изобретателите, които вече имат възможността да се възползват от услугите на патентната институция споделят, че този централизиран начин за регистриране на изобретения и доста ефективен съобразно:

Възможностите, които имате по отношение на подаването на заявка в ЕВП се свързват това, че разполагате с достъп до единна електронна платформа, в която могат да се подават документите за издаване на патент. Освен това имайте предвид, че имате право попълването на документацията да бъде на един от трите официални езика – английски, френски или немски, което същ се приема като едно особено улеснение за изобретателите.

Срокове за закрила

Преди да пристъпите към подаване на заявка за издаването на такива европейски патенти е необходимо да се запознаете с условията, при които те могат да ви предоставят нужните права по отношение на вашето изобретение. Срокът, който се прилага е за 20 години, считано от дата на подаване на заявката.

Съветваме ви при желание да използвате единната система право да се консултирате с експерти, които имат опит в изготвянето на документи и подаване на електронни заявки в ЕВП. Това са изключително важни моменти, които биха ви спестили доста време, нерви и усилия. Риска да се проточи регистрирането на интелектуална собственост е доста голям, което изисква да се използват такива услуги, които биха ви гарантирали потенциал за осигуряването на отлични условия за ефективност, удобство, прецизност и сигурност в подготовката и детайлното попълване на заявката и пакета документи, които следва да представите.

Определено това, което ви гарантира по-ниски разходи и загуба на време са:

Освен това екипите консултанти съдействат и по отношение на това да се изготви коректна експертиза, която би била определяща за това да бъде издаден европейски патент. Вижте още по темата за процедурите за регистрация на търговска марка.

Цени на услугите

Представителството и съдействието за изготвяне на документи е платена услуга, от която всеки изобретател може да се възползва. Що се отнася именно до това да се спести време и усилия определено си струва да изберете професионални услуги.

Съобразно спецификата на изобретението и набора от услуги, които включва издаването на такова удостоверение за интелектуална собственост и тарифите варират. Експертите предоставят индивидуални оферти на своите клиенти с оглед на това да могат и двете страни да останат удовлетворени от крайния резултат.

Повече информация относно тарифите, списъка с услуги и териториален обхват на приложимост на правна защита можете да намерите в сайта на IP Consulting.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 10:50

Наливната бира край морето удари 5 лева
Дата: 29/05, 10:49

Психолог обясни на Гала защо снахата не печели войната със свекървата
Дата: 29/05, 10:47

Минималната заплата скача на 1100 лева от догодина, обяви експерт
Дата: 29/05, 10:45

Спасителите предупреждават: Не се качвайте в планината
Дата: 29/05, 10:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия