КТ "Подкрепа" отрече да стои зад Ваня Григорова


Дата: 02/05, 09:33

Кадър БТВ

Законодателната инициатива и работа на БСП в посока защита на доходите и социалната подкрепа на работещите приветства доц. д-р Валери Апостолов, конфедеративен секретар на КТ „Подкрепа”: „Оценяваме високо промяната в Кодекса на труда, свързана с регламентирането на минималната работна заплата спрямо средната.

Но в тази посока имаме очаквания към бъдещите народни представители все още, тъй като директивата за адекватни минимални работни заплати в страните от ЕС изисква две основни неща – България да изработи механизъм за определяне на минималната работна заплата на основата на 4 критерия – производителност, ръст на нарастване на брутните заплати, общо нарастване на заплатите и покупателна способност”, посочи Валери Апостолов, предаде Факти.

Апостолов бе категоричен, че бъдещите български евродепутати трябва твърдо да отстояват националния интерес и не се поддават на договорки. „КТ „Подкрепа” е против зелената сделка, настояваме за нейното отлагане”, заяви Валери Апостолов.

Пред заявилите обединението си представители на леви и патриотични партии, граждански и обществени сдружения синдикалистът бе категоричен: „Подкрепа” стои равноотдалечено от всички партии и не подкрепя политическата изява на отделни наши членове”, заяви Валери Апостолов препращайки анонс към Ваня Григорова. Думите му бяха аплодирани от залата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зрителите се произнесоха: Майката на Алек победи в „Ергенът”
Дата: 17/05, 07:49

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 17/05, 07:40

Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичните бизнес иновации на 2023 г.
Дата: 17/05, 07:40

Бездомни кучета ръфат колите в столичен квартал
Дата: 17/05, 07:37

Днес и утре ще е слънчево и топло
Дата: 17/05, 07:23

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия