5 причини да опитате кето хляб още днес


Дата: 18/10, 02:30

Кето диетата набира популярност в последните години и дава решение за поддържането на оптимална форма. Основната идея на този хранителен режим е намаляването на въглехидратите до минимум и увеличаване на мазнините в менюто. Тази промяна предизвиква състояние, наречено кетоза, при което тялото започва да използва мазнините, като основен източник на енергия, вместо въглехидратите.

На пръв поглед може да изглежда лесно да заменим картофите и ориза с месо или друг вид мазнини, но с какво да заместим хляба, който присъства в менюто ни на всяко хранене. За никого не е тайна, че в нашите географски ширини хлябът е свещен и трудно се отказваме от него, каквито и диети, режими да се опитваме да следваме. Думата „хляб“ в много случаи дори е приела значението на „хранене“ или „нахранване“. Замесването на хляба също е своеобразен ритуал в много български семейства. Съществува обаче вариант, в който можем да ядем хляб, без да се притесняваме от въглехидратите или пък че можем да качим някое и друго кило.

 

Ето 5 причини защо да опитате кето хляб още днес:

Поддържане на теглото

Една от най-големите ползи на кето храненето в повечето случаи е ефективното отслабване без усещане за глад. Намалявайки количеството въглехидрати в диетата си, можете да редуцирате драстично нивата на произведен инсулин в организма, което пък подобрява метаболитното здраве и спомага за лесното и естествено намаляване на килограмите. Ниското съдържание на захар в рецептата на кето хляба е още един бонус, който се оказва верен помощник в борбата с килограмите. Той е чудесен вариант, с който да намалите приема на въглехидрати и да поддържате добра форма, дори да не сте на кето режим.

Високо съдържание на хранителни вещества

За направата на кето хляб обикновено се използват брашна различни от пшеничното, като ленено или бадемово, които съдържат богат набор от мазнини, фибри, белтъчини и витамини. Поради тази причина, консумирайки такъв вид хляб, не само ще огладняваме по-бавно, но и ще подпомагаме както по-доброто храносмилане, така и общото здраве на стомашно-чревния ни тракт.

Повече енергия

Обикновено, след като си хапнем хубаво, желанието ни да си полегнем или да поспим, се засилва. Чувството на тежест в стомаха ни кара да сме извън кондиция и да не можем да продължим деня си. Проблемът е, че премахването на хляба от менюто ни няма да намали сънливостта, тъй като в такива моменти обикновено преяждаме с основното ястие. Филийка кето хляб обаче, заедно с балансирана порция храна, ще предотврати желанието ни да се излегнем на дивана и вместо това ще ни даде енергията, от която се нуждаем, за да довършим всички спешни задачки в офиса или у дома.

Жизнено тяло

Храните с ниско съдържание на въглехидрати, както и тези с високо съдържание на здравословни мазнини и антиоксиданти, могат да имат противовъзпалителни ефекти в тялото. Освен това такъв тип диети и храни, при които приемаме по-малко въглехидрати, могат да спомогнат за намаляване на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. В този случай - всяка малка промяна в ежедневието ни, та дори и само промяна на вида хляб, може да спомогне да подобрим тонуса си.

Бързо решение в забързаното ежедневие

Оказва се, че кето режимът е един от най-лесните за спазване, тъй като не е необходимо да се отказваме от любимите си храни. В интернет има множество рецепти за кето десерти и ястия. Ако пък замесването на кето хляб ви звучи трудно и времеемко, Lidl идва с решение. В асортимента на веригата вече има кето хляб, подходящ за хора, които искат да следват нисковъглехидратна диета или имат интерес към балансирано и пълноценно хранене.

Кето хлябът на Lidl е създаден по чиста рецепта с високо качество, което отговаря на утвърдените стандарти, на които потребителите разчитат. Хлябът е с ниско съдържание на сол, богат на фибри и микроелементи и, разбира се - нисковъглехидратен, с растителни протеини и на основата на ленено брашно. Количеството на една опакова е 330 грама, а цената му е повече от приемлива - 3,89 лв.

 

*публикация


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



5 причини да опитате кето хляб още днес
Дата: 18/10, 02:30

Нов проект на КОМФОРТ ООД – К-GARDEN в м-ст Ален мак
Дата: 18/10, 02:30

Певците от групата One Direction: Съкрушени сме
Дата: 18/10, 02:00

Трансформирайте здравето си с новите медикъл пакети на Ensana Aquahouse
Дата: 18/10, 01:50

Строителна корпорация КУБ допринася за международния диалог
Дата: 18/10, 01:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия