Марков: ГЕРБ и ДПС не са евроатлантически партии


Дата: 17/06, 14:36

Кадър БТВ

С контактьорски групи на мен ми е обидно да си говоря, не знам на другите как не им е обидно. Борисов е човекът лидер и него искам да изслушам. Назарян и Теменужка не са лидери, те могат утре да ми предложат с чистачката в ГЕРБ да се срещна.

Това заяви пред БНР лидерът на партия "Величие" Николай Марков за очакваната покана от ГЕРБ-СДС за разговори за съставяне на правителство.

"Никой не е говорил към момента с нас. Вече казах, че това криене зад женски, широки гърбове е практика в политиката. Аз разбирам среща на лидер с лидер. Ако Борисов прецени, че има какво да си каже с лидер, който има 100 000 души зад гърба си, ще ме покани", аргументира се бившият служител на НСО, сега лидер на парламентарно представена партия.

Марков е категоричен, че медиите са "копие на мафиотска политическа власт" и прокарват "поръчкова социология".

"Частни телевизии изопачават думи, интервюта, канят гости, които буквално повръщат срещу "Величие" с обидни квалификации. Само това се прави. Няма нито един политически разговор с нас", изрази обидата си той в предаването на "12+3".

А на твърдението, че влизането на "Величие" в НС е мистерия, той отговори: "Вярата в Бог е също мистерия, но това не променя нещата, че хората вярват в Бог."

И обеща да заведе дела срещу журналисти, обиден, че са наричани секта, тиня, червеи, при това публично в ефир:

"Има граници. И ние можем много неща, можем, но не искаме. Искаме някой да ни чуе. Не сме били сензация, бяхме скрити от социологията, която беше фалшива. Ние сме единствената партия, която направи срещи в 50 града, в 3 държави и накрая да ни нарекат фейсбук партия или тик-ток партия. От всички първи, коя друга партия се показа пред народа?", защити политическата си формация Николай Марков.

Той попита, как социолозите не видяха 100 000 души?

"Тези, които ни подкрепиха, знаят кои сме ние. 100 000 гласа ни дадоха и беше направена изборна измама с нашите гласове. Словесно оспорвам резултатите, можем и по друг начин, защото имаме доказателствата. Искам да кажа, това което знам и мисля. Дори социолог в първи курс ще забележи 100 000 гласа. Трябва да се водим по общественото мнение, не може медиите да се борят с общественото мнение", коментира лидерът на "Величие".

Той обясни, че в НС вижда 2 вектора. Източен - защитава руските интереси и западен - защитава чужди интереси.

"Българските интереси не ги виждаме и гражданския дневен ред от трибуната на НС. По места хората питата, защо депутатите на НС се занимават с неща, които не касаят българските граждани, защо няма приоритетност в НС", попита Марков.

И заяви:

"Ние дойдохме за да въведем нов морал. Не отивам в НС и не съм тук, за да съм любопитен. Аз решавам нещата със здрав разум и хладен ум. Ние имаме най-малък проблем с това дали ще се разпусне НС, ние знаем кои сме. Отговорността е на тези, които трябва да излъчат правителство и те трябва да намерят мостове, въжени линии и т. нат."

Той прогнозира, че ще има кабинет от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН:

"Прекрасно излиза математиката за правителство. Това ще е формулата и го казах преди 2 месеца. Имам информация, но не искам да спекулирам. Приемете, че е мое мнение. Спекулира се с експертен кабинет. Има коалиционен кабинет. Какво означава "некоалиция"? Всички медии повтаряхте "некоалиция". Това е термин обиден за здравия разум."

Николай Марков е категоричен, че "с дами на Борисов няма какво да си кажем. Те са феерични, Искра Фидосова, даже едни имаха нарицателни. Там си има лидер"!

И ако Бойко Борисов реши да се срещне с него, лидерът на "Величие" ще го изслуша – какво ще е правителството, срокове.

"Човек трябва да взима информирани решения. Това е отговорното решение. Ангажиментите идват от лидер към лидер, защото отговорността – политическата, е на лидера. Ако всички си спазваме реда, ще се оправи бързо Българската държава", препоръча Николай Марков.

Той е убеден, че България трябва да спре военната помощ за Украйна.

"Ние имаме 8000 щика и 45 000 чантаджии. Не става въпрос за Украйна, а за България", каза Марков.

Според него "ГЕРБ не е евроатлантическа, ДПС не е евроатлантическа партия:

"Не гледайте кой вее байряка! Кой реализира стратегическите проекти на Русия в България? Кой? Това са милиарди! И аз мога да вдигна евроатлантическия влаг. Червената линия е България да не бъде вкарана във война. Защото след война има само тишина, ковчези и забрадени хора. Тази линия не трябва да се прекрачва и това е замисълът на следващото правителство. Но когато се случи юли ще се сетите за моите думи.

"Сега искам да бъда чут аз!", заяви Марков и призна, че се изживява за нравствен стожер на обществото.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Доц. Стойчев: Не знам как ДПС, ако вземе мандата за кабенит, ще го реализира
Дата: 26/06, 14:21

Доцент Кунчев предупреди: Оттук идват 90 % от летните вируси
Дата: 26/06, 14:18

Марков се ядоса на Ивелин Михайлов: Подронва авторитета ми. Искам да ми се извини
Дата: 26/06, 14:14

Петков: Ако Борисов го пазят снайперисти заради Украйна, значи аз трябва да заживея в бункер
Дата: 26/06, 14:12

Извънредно: Посланикът на САЩ и главният прокурор на България дават изявление за Ружа Игнатова
Дата: 26/06, 14:101 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия