Горан Благоев избухна по БТВ за Даниил Видински: Това е много лош знак


Дата: 30/06, 17:15

Кадър БТВ

Новоизбраният български патриарх Даниил е голямо изпитание пред църквата ни и трябва да много да внимава какви послания отправя и пред православните българи, и пред цяла Европа.

Това коментира след интронизацията на патриарха журналстът Горан Благоев пред bTV, цитира Булевард България.

Той припомни, че в качеството си на Видински митрополит новият патриарх не е правил разлика между агресор и жертва по отношение на руската инвазия в Украйна.

"Ами ако такива послания новият патриарх Даниил почне да отправя към цялото си паство, не само към паството си във Видинска митрополия, както беше досега? Това ще е много лош знак, защото ще хвърли в смут една немалка част от православните българи, които със сигурност не смятат, че Русия има основание за агресията в Украйна, " каза Благоев.

Според него избирането на отявлен проруски патриарх е лош знак не само за българското общество.

"Помислете си какво послание отправяме ние като православна държава, като православно общество към Европа, която може и да се люшка в подкрепата си към Украйна но все пак е относителни единна, че Украйна трябва да се подкрепя срещу агресора," каза още журналистът и попита:

"Как на човек, който не може да различи агресора от жертвата, как днес в храма му пеят "Достойно ест", с какво е достоен? Че отправя проповеди за миролоюбие?"

Благоев припомни още, че патриарх Даниил упреква Вселенския патриарх Вартоломей в неканонични действия спрямо православната църква на Украйна.

"Дали точно това, че беше поканен от Николай Пловдивски и Киприан Старозагорски, не напомпва повече проруското лоби, за да изберат Даниил и Вартоломей на българска територия да получи една звучна плесница?", каза той по повод версиите за това каква е целта на посещението на Вселенския патриарх.

На интроназицията на патриарха присъстват представители на поместните църкви, включително делегация водена от Вселенския патриарх Вартоломей и представителят на Руската православна църква митрополит Нестор. Има представители на румънската, сръбската, грузинската, кипърската и други православни църкви.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



The Wall Street Journal: НАТО си "връзва гащите" с таен план, ако Тръмп спечели изборите
Дата: 02/07, 15:54

1000 евро оправят 3-ма души за 4 дни в прекрасно място в Гърция, похвали се българка
Дата: 02/07, 15:51

Към 15:41 фронтът превзема 6 български града
Дата: 02/07, 15:46

България е заплашена със санкция от 100 млн. лв. след отмяната на съдебната медиация
Дата: 02/07, 15:44

Над 5 хиляди лева е средната заплата за тази работа в България, кадрите все по-некачествени и претенциозни
Дата: 02/07, 15:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия