„AZUR PREMIUM“: специален проект – специална награда от конкурса „СГРАДА НА ГОДИНАТА 2021“


Дата: 08/01, 08:30

Над 90 бяха номинираните в тазгодишното издание на националния конкурс „Сграда на годината 2021 г.“, борейки се за отличие и признание за добре свършената работа. Разпределени в различни категории – жилищни сгради и комплекси до и над 10 000 кв.м, хотели, офиси и корпоративни сгради, логистични и производствени сгради, и търговски обекти – проектите демонстрираха естетика, иновативност, функционалност и високо качество, съобразени с изискванията и нуждите на съвременния потребител.

Експертното 32-членно жури, председателствано от арх. Виолета Комитова, министър на регионалното развитие и благоустройството от служебното правителство, отличи своя фаворит в категория „Жилищни сгради над 10 000 кв.м“ и връчи Специалната награда на „AZUR PREMIUM!

AZUR PREMIUM“ e луксозен жилищен комплекс от затворен тип, на 100 m от от плажа в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“. Заема площ от 20 000 кв.м и включва 4 жилищни сгради, частен СПА център, зали за спорт, външни и вътрешни басейни, водни огледала, зони за отдих, детски площадки, подземни паркинги, денонощно видеонаблюдение и охрана, контролиран достъп. Заобиколен от естествен парк с многогодишни широколистни и иглолистни дървета, само на 10 минути от центъра на морската столица, „AZUR PREMIUM“ създава условия за тихо и спокойно ежедневие у дома, с бърз и лесен достъп до удобствата на града.

Цялостната концепция на комплекс „AZUR PREMIUM“ е съобразена със съвременните изисквания за висококачествено и устойчиво строителство, и нуждата от спокойна, сигурна и здравословна среда на живот. Акцентът е поставен върху парковата среда, като пространствата около сградите са богато озеленени с ниска и висока растителност, монтирани са смарт-системи за събиране на дъждовна вода и напояване, за управление на фасадното и парково осветление, а при басейните – за солна електролиза, която извършва дезинфекция без да мирише на хлор, да дразни очите или да причинява алергии.

Движението на автомобили във вътрешността на комплекс „AZUR PREMIUM“ е изцяло ограничено. Паркира се в широки и удобни подземни паркинги с паркоместа и индивидуални гаражи, с електронно разпознаване и пропускане на автомобилите. Обособени са складови помещения към всеки апартамент, както и места за хора със специални нужди, стаи за съхранение на детски колички, стоянки за велосипеди и зарядни станции за електрически автомобили.

Сградите в комплекса са с енергиен клас А.

AZUR PREMIUM“ е първият жилищен комплекс във Варна, който се сертифицира по стандарта за устойчиво строителство „BREЕAM“.

Азур Премиум - с поглед в бъдещето към устойчиво градско развитие и зелена трансформаци

         1. BREEAM сертификация

         2. Локация

Св. Св. Константин и Елена”. Зеленина, Тишина, Чист въздух, Уют и Спокойствие – в естествен парк, непосредствено до морския бряг и плажовете, 5 мин до градски транспорт, 20 мин до международно летище.

       3. Енергия

Единствената Жилищна сграда в България с подово отопление и охлаждане на всички общи части на сградата с Термопомпи на Mitsubishi Electric (целта е поддържане на постоянна температура от 22 градуса), съответно по-малки сметки за електроенергия на живущите. Фотоволтаична соларна система, монтирана на покривите с цел затопляне и поддържане на температурата в общите части и басейните. Това е най-чистия и тих източник на енергия, който не оставя почти никакъв негативен отпечатък върху околната среда.

             4. Здравето и благосъстоянието на потребителите

      ​​​​      5. Качество на водата

Инсталирана е иновативна и екологична технология за омекотяване на водата, постъпваща в сградите. Така се предпазва от варовикови отлагания и котлен камък, съответно от бактериално заразяване на цялата водопроводна инсталация.

            6. Управление на водата

Чрез система за дрениране и отвеждане се събира цялата дъждовна вода в няколко резервоара, обработва се против бактерии и се използва за поливане на растенията и дърветата.

            7. Спорт и Здраве

          8. Удобства

Smart Система чрез камери за управление на вход и изход в подземните гаражи. Супер бързи и безшумни гаражни врати – 2 секунди отваряне. Магазини, Аптека, Фризьорски салон, Супермаркет с фермерски продукти в комплекса. Тенис Кортoве (100 m). Футболни игрища (50 m)

          9. Сгради

6-етажни сгради с малък процент застрояване и голям процент озеленяване

         10. Видове апартаменти

Разнообразие от двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти. Изключителни ПЕНТХАУСИ с височина 3.8м и огромни панорамни тераси. Апартаменти със собствена зелена градина.

Още информация може да намерите на www.azur.bg. Научете повече и за новия проект AZUR PANORAMA, който също се намира в курортния комплекс „Св. Св. Константин и Елена“.

*публикация

 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Харизматичното завръщане на Комплекс «Ролбата-Наутилус» за лято 2023 е 1 юни
Дата: 31/05, 05:40

FAGOR - Новo поколение тенджери под налягане
Дата: 31/05, 05:40

Магнезий за бързо реагиране
Дата: 31/05, 05:40

"ВСИЧКИ ОБИЧАТ ГАРИ” - Световно известна топ комедия гостува в Бургас на 12.06 от 19 ч.
Дата: 31/05, 05:00

Нов образователен център "АЛГО" отвори врати в град Варна
Дата: 31/05, 04:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2023 | Пълна версия