Продадоха часовници на Михаел Шумахер за близо четири и половина милиона долара


Дата: 14/05, 22:24

Снимка Марк Макърдъл, уикипедия

Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 Михаел Шумахер, бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария).

Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е виждан публично, откакто получи тежка травма на главата при падане по време на ски ваканция пред 2013 година.

Изработен по поръчка F.P. Journe с гравирано послание, подарен на Михаел Шумахер за Коледа от директора на тима на Ферари Жан Тод, беше продаден за 1,5 милиона швейцарски франка. Очакваше се цената му да достигне дори 2 милиона франка. Втори персонализиран часовник Royal Oak от Audemars Piguet беше продаден за 415 800 швейцарски франка, надминавайки първоначалната оценка между 150 000 и 250 000 франка.

"Колекционерите бяха много щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история", заяви ръководителят на звено Часовници на Christie's в Европа Реми Гилемин, допълва БТА. 

Партидите, свързани с 55-годишния седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, са част от по-широка колекция, собственост на семейството.

Първоначално планиран за понеделник, търгът беше отложен с кратко предизвестие, след като аукционна къща Christie's претърпя кибератака.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тази нощ за четири часа ще се ограничи движението в тунел „Топли дол“
Дата: 29/05, 03:00

UEFA Шампионска лига остава в ефира на MAX Sport през следващите 3 сезона
Дата: 29/05, 02:50

Как се прави здрав корем
Дата: 29/05, 02:50

Евродоклад: Водата за къпане в България е сред най-качествените
Дата: 29/05, 02:24

Как да изберем подходящи тапети за стена?
Дата: 29/05, 02:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия