Гласувалите „против“ кабинета „Желязков“ от ДПС с писмо до Ахмед Доган


Дата: 04/07, 21:30

Снимка Булфото, архив

Депутатите от Движението за права и свободи (ДПС), гласували „против“ проектокабинета „Желязков“, излязоха с отворено писмо до почетния председател Ахмед Доган. В писмото се заявява, че те са за „единство и заедност“ на ДПС под ръководството на Ахмед Доган. Това потвърди за БТА Джейхан Ибрямов, който по-рано днес бе изключен от парламентарната група на Движението.

Отвореното писмо е разпространено във фейсбук групите в подкрепа на почетния председател Ахмед Доган.

Ибрямов посочи, че писмото е автентично и е изпратено на почетния председател Ахмед Доган.

В обръщението си депутатите посочват, че те са изпълнили разпореждането на почетния председател да не подкрепят кабинета „Желязков“ и заявяват, че в момента се извършва „манипулация и дезинформация към структурите на партията с шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения“.

Ето и текста на отвореното писмо:
Уважаеми г-н Доган – почетен председател на ДПС,
Уважаеми членове и симпатизанти на ДПС,

Ние, народните представители, изпълнили Вашето разпореждане за неподкрепа на кабинета „Желязков“, заявяваме, че в момента се извършва манипулация и дезинформация към структурите на партията чрез шаблонни декларации, съдържащи несъстоятелни внушения.

ДПС има почетен председател в лицето на д-р Ахмед Доган, олицетворяващ непреходните ценности и стратегическите цели на ДПС, както и двама председатели на ДПС, избрани на последната Национална конференция. Ние сме за единство и заедност на ДПС под ръководството на д-р Ахмед Доган – почетен председател на ДПС.

Под отвореното писмо стоят имената на 17 народни представители, начело с председателя Джевдет Чакъров, следван от Джейхан Ибрямов, Севим Али, Ализан Яхова, Валентин Тончев, Анджей Джандев, Едис Даудов и др.

Сред имената не фигурират тези на изключените по-рано от парламентарната група на ДПС – Рамадан Аталай и Айсел Руфад, но фигурира името на депутата Ердуан Мехмед, който по-рано днес подаде декларация до деловодството на парламента, с която настоя вотът му да бъде зачетен като вот „против“ проектокабинета „Желязков“, и на Марио Рангелов, чието име не фигурираше в първоначално разпространената справка от пресцентъра на парламента с вота на депутатите при гласуването на проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Припомня, че парламентарната група на ДПС не гласува единно. В сряда 30 депутати подкрепиха предложението, а 14 послушаха призива на почетния председател Ахмед Доган, а не на съпредседателя на движението Делян Пеевски, и гласуваха против кабинет.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Челен удар между кола и камион на пътя Плевен - Ловеч, има пострадали жени
Дата: 07/07, 15:17

Девойкие на България се разминаха със сензация на Европейското във Варна
Дата: 07/07, 15:08

Приключенци, обиколили света, ще плуват в Галата – Варна
Дата: 07/07, 15:031 Коментар

Полицаи се озоваха на адрес по сигнал и бяха нападнати от двама мъже
Дата: 07/07, 14:591 Коментар

България загуби доц. д-р Христо Ганчев
Дата: 07/07, 14:541 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия