Кой има по-честни очи? Радев или Калин Стоянов


Дата: 21/08, 11:04

Кадър Булфото

Очите на Калин Стоянов са малко по-честни от тези на Румен Радев. Това разкри пред "Тази сутрин" по бТВ журналистът Илхан Андай.

"На държавният глава очите играят малко, може би защото той е във вихъра си в нова игра. След като 49-ия парламент му иззеха правата, сега му се е отворил коридор да си отмъсти, за да може да си трасира един път, който е към неговата голяма цел - дали догодина ще обяви своята партия", коментира Андай.

На Стоянов му отива да е политическа фигура - професионалист е, има харизма. Очите на Калин Стоянов са малко по-честни от тези на Румен Радев, каза Илхан Андай.

Защо да не може и Калин Стоянов да стане политик, след като всички предишни вътрешни министри са депутати. Защо да не си направят фракция на бившите МВР шефове, пошегува се пред бТВ Бойко Станкушев.

Възможността Калин Стоянов да остане вътрешен министър вече е нищожна, допълни Димитър Ганев, социолог.

Според него действията на Румен Радев и Бойко Борисов по отношение на Стоянов са били координирани.

„Борисов взе завоя, появи се смирен. Това Борисов да каже „умолявам“ е чудо невиждано.

Критикува Горица Кожарева. Пеевски прибързано жертва Калин Стоянов. В рамките на половин час той беше преформатиран от Пеевски от професионалист към политик от висок ранг, ако бъде поставен като водач на листа. Смяната на образа е сътресение за всяка фигура“, каза той.

„Възможността Калин Стоянов да остане вътрешен министър е изчерпана. Радев сложи червена линия. Борисов се възползва от ситуацията и даде възможност – Калин Стоянов да не е министър, но Димитър Главчев да е премиер. За Борисов е важно премиерът да е от мрежата на ГЕРБ. Димитър Главчев е бил председател на Народното събрание, бивш депутат от ГЕРБ“, добави политологът Димитър Ганев.

„Не виждам друга опция извън сегашната „домова книга“ освен Димитър Главчев. Тя е кратка, но сега е още по-кратка, защото има вакантни постове. Беше направен опит с Горица Кожарева. Няма други заявки освен Петър Чобанов, но с БНБ е по-сложен казуса. Другата опция е да бъде съставено мнозинство, което да изключи групата на ДПС около Пеевски и ГЕРБ и това мнозинство да попълни „домовата книга“. Беше направен опит от „Продължаваме промяната – Демократична България“, но той завърши неуспешно. Самата процедура е по-дълга. Опциите пред Радев не са много. Даването на мандат е безалтернативно“, категоричен е той.

Имайки предвид ситуацията с двата лагер в ДПС, Димитър Ганев не изключва партията да не успее да се регистрира за предстоящите избори.

„Двата лагера около Пеевски и Ахмед Доган могат да ползват регистрациите на други партии и да се явят с две паралелни листи. Вътрешният блокаж ще доведе до ситуация до съдебни казуси“, коментира политологът.

„И двете групи работят по рози вариант да се закачат за коалиции. Най-напред ще опитат да се регистрират. Напрежението ще се пренесе в ЦИК, ще стигне и до съда. Цената на Доган пада. Не могат да съберат кворум за ръководните органи на партията. Той вижда себе си не като едноличен водач. Самият той между редовете на своето слово прави призив да съберат глутница срещу Делян Пеевски, защото признава, че Пеевски не е хапка за него“, посочи журналистът Илхан Андай.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пуснаха катализатори под наем, за да могат шофьорите да минават годишен технически преглед
Дата: 12/09, 15:05

Направиха си голям майтап с 81-годишния Джо Байдън с шапка на Тръмп
Дата: 12/09, 15:02

КЕВР обмисля да вдигне ли цената на водата в София с 20%
Дата: 12/09, 15:01

В Москва глобиха руски уебсайт със 110 хиляди долара за "ЛГБТ пропаганда"
Дата: 12/09, 14:59

Тежка катастрофа с ТИР отне човешки живот
Дата: 12/09, 14:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия