Медведев: Край! Продължаваме до пълното поражение на врага


Дата: 21/08, 11:16

Булфото

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви днес, че украинското нахлуване в руската Курска област означава, че няма да се водят преговори между Москва и Киев, докато Украйна не бъде напълно победена, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

„Край с празните приказки за прекрасния мир с посредниците, които никой не е назначавал. Сега всички разбират всичко, макар и да не го казват на висок глас“, написа Медведев на профила си в социалната мрежа „Телеграм“. „До пълното поражение на врага няма да има повече преговори!“, допълни той.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви преди дни, че изненадващата украинска офанзива в руската Курска област цели създаването на буферна зона там за предотвратяване на по-нататъшни руски атаки през границата, предаде Асошиейтед прес.

В изявлението си украинският президент за първи път ясно дефинира целите на операцията, която започна на 6 август. По-рано той обяви, че целите на Украйна са да се защитят жителите в съседната украинска Сумска област от постоянния руски обстрел.

"Сега основната ни задача в отбранителните операции е да намалим колкото е възможно повече военния потенциал на Русия и да предприемем максимални контраофанзивни действия. Това включва създаване на буферна зона на територията на агресора - с нашата операция в Курска област", заяви Зеленски. По-дано от неговия кабинет обявиха, че с инвазията в Курска област Украйна се надява да накара Русия да преговаря, но при справедливи условия, а не за капитулацията на Киев.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Москва глобиха руски уебсайт със 110 хиляди долара за "ЛГБТ пропаганда"
Дата: 12/09, 14:59

Тежка катастрофа с ТИР отне човешки живот
Дата: 12/09, 14:57

Жената на Васко Гюров: Страхувам се за живота си
Дата: 12/09, 14:55

Румънец почина от западнонилска треска
Дата: 12/09, 14:52

На Мариана Попова й писна: Дълго мълчах
Дата: 12/09, 14:51

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия