Всички с биткойн са предупредени: Цената може да рухне с 20 % до дни


Дата: 12/09, 14:29

Пиксабей

Изтощени от месеци на сподавено ценово движение, криптоинвеститорите очакват евентуалното намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв през септември като катализатор за бичо движение на цените. Но ескалиращите страхове от евентуална рецесия може да задълбочат спада, предупреждават анализатори на Bitfinex, цитира Инвестор.бг.

Цената на биткойна може да спадне с 15-20% след евентуалното септемврийско лихвено понижение, ако цикълът на облекчение на паричната политика се окаже в комбинация с рецесия, посочва от компанията. Това ще означава дъно за цената в диапазона 40-50 хил. долара.

„Обикновено лихвените понижения се приемат като бичи катализатор за рисковите активи“, посочват от Bitfinex. „Лихвено понижение от 25 базисни пункта вероятно ще отбележи началото на стандартен цикъл“ на облекчаване, което на свой ред ще доведе до дългосрочно поскъпване за биткойна, се казва още в коментара на компанията.

Но по-голямо намаление на лихвите от 50 базисни пункта може да доведе до краткосрочен пик на цената на биткойна от 5-8%, която след това да бъде изтрита от нарастващите притеснения за възможна рецесия и нови притеснения за цените на активите, посочват от Bitfinex.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мбале с дебютен гол за Реал в Шампионската лига
Дата: 17/09, 23:26

Облачно, но почти без валежи в сряда
Дата: 17/09, 23:00

Магазин At My Home в Grand Mall Varna отбелязва своя първия рожден ден
Дата: 17/09, 22:50

От последен става първи в "Островът на 100-те гривни"
Дата: 17/09, 22:46

Проблемите с простатата не са присъда
Дата: 17/09, 22:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия