Да подсилим имунитета с помощта на етеричните масла


Дата: 31/12, 14:40

Със сигурност на всички ни се е случвало поне веднъж да излезем от вкъщи в бодър вид и до края на работния ден да усетим умора, обща отпадналост, дори повишена телесна температура - индикатори за първи симптоми на настинка или сезонните върлуващи грипове. Преди да посегнете към традиционните лекарствени продукти, които обикновено приемате в такива случаи, можете да опитате и с други методи, далеч по-благоприятни за организма ни - етеричните масла.

Как да ги използваме

Етеричните масла стават все по-разпространени в козметологията, но може би голяма част от нас не предполага, че могат да имат и оздравително действие. Това, което трябва да направим, е просто да ги използваме по правилния начин.

За да подсилим имунната си система и да се преборим с гореспоменатите симптоми, можем да ги използваме по два начина. Първият е да ги прилагаме в арома дифузер, който разпръсква маслото из цялото помещение. Така имаме възможност да се погрижим не само за себе си, но и за всички, с които се намираме у дома, а защо не и в офиса. Вторият метод е да се прилагат директно върху тялото, като преди това е задължително маслото, което сте избрали да се разреди с друго, от т. нар. базови масла - кокосово, рициново, бадемово и т. н. В случая, важно е и мястото на приложение. За да укрепим имунната си система, следва да мажем стъпалата, като масажираме и втриваме старателно във всеки един от пръстите, тъй като там се намират рецептори, отговорни за имунитета ни.

Кои масла са ни необходими

Ако вече сте любопитни за техните вълшебни свойства, можете да се потопите в богатата разновидност от етерични масла в следния каталог https://makeup.bg/categorys/436129/, но преди това ще ви представим точно тези, които ще преборят отпадналостта.

Не напразно отвсякъде чуваме, че през студените месеци трябва да приемаме много цитруси. Маслото от грейпфрут има имуноповишаващо и противовирусно действие, като стимулира съпротивата на организма към болести с простуден характер и освен това действа като естествен антидепресант и ободрява. Маслото от лимон пък е богато на всички витамини, съдържащи се и в плода, което го прави идеално в борбата с настинките, благодарение на антисептичното и антибактериалното му действие. То ще ви помогне да съберете сили и да довършите работния план за деня, дори и да усещате дискомфорт, тъй като има свойствата да повиши концентрацията.  

Природата ни дава всичко, от което се нуждаем, за да функционираме нормално и е добре да се възползваме от даровете ѝ, що се отнася до здравето ни!

* публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Испания: Реал може да представи Мбапе през август
Дата: 29/03, 06:00

Феноменален Гришо смачка Алкарас и е на полуфинал
Дата: 29/03, 05:48

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 05:20

Подадени са проекти за саниране на жилищни сгради по ПВУ за над 152 млн. лв.
Дата: 29/03, 05:001 Коментар

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 04:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия