Българска врата на ЕС е все едно вход към Третия свят


Дата: 10/05, 12:17

Кадър Julian Nyča, Уикипедия

Километричните опашки по границата ни с Турция на ГКПП "Малко Търново" след празниците разгневиха кмета на общината Илиян Янчев. В социалната мрежа той написа:

"И понеже скоро стана въпрос колко годишна е тази битка за разширяването на ГКПП Малко Търново и говорихме за подкрепата на колегите кметове от Бургаска област - това да се превърне в обща кауза, днес, когато в края на празниците всички се прибират, нямам думи, с които да изкажа какво виждам по снимките и колко дълго всъщност не виждат границата хората - засега три часа, колко още не знам! Чакат майки с деца, бременни жени, възрастни хора...

И всички са толкова изтощени и ядосани от чакане часове наред, че си мисля с този хъс и отрицателна енергия биха направили една сериозна първа копка за разширяването на КПП-то, ако имаха по една кирка...

Следващите празници и пътувания поне да не оставят такава горчилка в хората...

Така ли изглежда една европейска граница!?

Срамота е!".

В интервю за БНР Янчев подчерта, че битката му е от повече от 15 години. Според него едно разширяване на пункта ще донесе и инвестиции в региона.

От вчерашното заседание на служебното правителство има решение за започване на процедура по проект за разширяване на ГКПП "Малко Търново". Кметът отбеляза обаче, че такива обещания е чувал вече много пъти. Все пак подчерта, че за първи път вижда такава светкавична реакция от страна на Министерски съвет и дори от министър-председател.

Илиян Янчев описа състоянието на граничния пункт:

"Границата изглежда толкова сива, грозна, сякаш влизаш в третия свят, а не в европейска държава. Малко Търново е входна граница и там започва Европа и България. Трябва грижа, внимание. Там работят хора, които вече не искат да работят. Много е трудно да работиш на такъв неприветлив пункт, на който всеки втори идва и започва да предава негативна енергия, събрана злоба, защото на никой не му е приятно да седи, да чака и да няма правила. Крайно време беше за едно държавническо мислене".

По думите му новият проект за модернизиране ще бъде финансиран изцяло от държавата. Според него обаче проектът трябва да се съгласува с Турция и да бъде огледален от двете страни на границата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Петьо Блъсков: Кабинетът след изборите ще е за кратко
Дата: 20/05, 21:14

Таня Боева: Изпаднах в клинична за смърт. Цяло чудо е, че съм жива днес
Дата: 20/05, 21:021 Коментар

Червено злато „събужда“ сърцето
Дата: 20/05, 21:00

Акад. Румен Ралчев за катастрофата до Аксаково: Изключено е автомобилът на НСО да е бил неизправен
Дата: 20/05, 20:593 Коментара

Байдън за заповедта за арест на Нетаняху: Не може да има равно третиране на Израел и "Хамас"
Дата: 20/05, 20:501 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия