МЗ и Израел ще обменят опит в детското и майчиното здравеопазване


Дата: 30/08, 17:40

Пиксабей

Министерският съвет прие Решение за одобряване на проект на План за сътрудничество между Министерството на здравеопазването на Република България и Министерството на здравеопазването на Държавата Израел в областта на майчиното и детското здравеопазване, съобщиха от правителствената пресслужба.

В контекста на предстоящото изграждане на нова национална детска болница в Република България, отчитайки голямото обществено значение и стратегическа важност на проекта, в проекта на План за сътрудничество са предложени няколко приоритетни области.

Те включват: иновативни услуги в областта на репродуктивното здраве; обучение на лекари, медицински сестри и друг медицински персонал в областта на женското здраве и репродуктивна медицина; обмен на информация относно съвременните технологии и методи за диагностика, лечение и превенция на заболявалия; развитие на научната и академичната дейност с цел допринасяне на повишаване на качеството на оказваните извънболнични и болнични здравни услуги; провеждане на краткосрочни и фокусирани специализации и/или обучение за млади български лекари в Държавата Израел; обмен на експерти в областта на майчиното и детското здравеопазване във връзка със създаването на национална детска болница в България; насърчаване на научния обмен между научни организации, лечебни заведения и институции за виеше медицинско образование; други области от интерес по взаимно съгласие между двете страни.

Проектът на план за сътрудничество предвижда и осъществяването на директни контакти между реципрочни структури в двете страни.

Включените в проекта на план за сътрудничество приоритетни области ще подпомогнат задълбочаването на двустранните отношения в областта на здравеопазването и ще предоставят отлична възможност за споделяне на опит, добри практики и експертиза, което да гарантира високо качество на предлаганите здравни услуги. Двете държави ще имат възможността да обменят здравна информация и добри практики, които да бъдат от полза при управлението на здравните им системи, което ще продължи утвърдената линия на успешно двустранно сътрудничество.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Филип Буков издаде Натали Трифонова пред цяла България и тя възкликна: "Ъх"
Дата: 14/09, 16:58

Сърбия възстанови задължителната военна служба
Дата: 14/09, 16:54

Съдът в Кюстендил поряза искане за изборни секции в ромския квартал
Дата: 14/09, 16:46

Зеленски: Украйна успя да си върне още 103 военнослужещи от руски плен
Дата: 14/09, 16:42

"Мирър“: Синът на Осама бил Ладен е жив, изгражда лагери за обучение на терористи
Дата: 14/09, 16:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия