Какво съдържат вейп течностите за електронни цигари?


Дата: 05/01, 15:23

Електронната цигара е един компромисен вариант между това да се откажеш от цигарите напълно и да продължиш да пушиш, но 99% по-безвредно. Безвредността се дължи на използваните течности за електронни цигари. Но какво представляват и какво съдържат вейп течностите?

Вейп течности е другото име на течностите за електронни цигари. Тези зареждащи се течности във изпаряващото устройство, са различни по вид и качество за различните видове вейп устройства. Така например устройствата от типа MTL изпиват трудност при работа с течности с по-висок вискозитет, което от своя страна се дължи на по-високото съдържание на растителен глицерин.

Основните съставки във всяка течност за ел. цигари са пропилен гликол и растителен глицерин, следвани от никотин и овкусители, чиито процент е от 8% до 10% от общия състав на вейп течността. Но какво всъщност представляват тези съставки?

Пропилен гликол, (PG), е органично вещество, което се използва в множество продукти за ежедневна употреба: паста за зъби, шампоан, лекарства и т.н. Неговото поглъщане се счита за безопасно за хората. При изпаряването той образува пара от много фин аерозол, наподобяващ дима от цигарите. Всъщност театралните генератори за мъгла и дим, работят на същият принцип. PG обаче абсорбира вода, т.е. има дехидратиращ ефект, който спокойно може да се избегне с повишен прием на вода. Друго негово свойство е пренасянето на вкусовите качества и аромати между молекулите на вейп течността.

Растителният глицерин (VG) е гъсто вещество с висок вискозитет, което се извлича от палмовите растения и се използва в производството на храни, козметика, медицински препарати, включително и в хранително вкусовата промишленост като подсладител (има сладък вкус) и като консервант за различни видове храни. Тази безопасна за хората добавка, допринася вейп течността да образува повече пара, която е по-нежна и пухкава в сравнение от вейп течности на основата на PG.

Овкусителите и ароматите, използвани във вейп течностите са хранителни добавки. Но не всички аромати и овкусители са подходящи за употреба, поради което е важно да се купуват течности от компании с лицензирани лаборатории за научно-изследователска и развойна дейност, където се тества и изучава действието на различните съставки при изпаряване. Единствено и само професионалните компании, специализирани в производството на качествени течности за електронни цигари биха могли да гарантират необходимото качество, за безопасен прием и без рискове за здравето на потребителя.

Никотина използван в течностите за електронни цигари е фармацевтичен клас и се извлича от тютюневите растения. Съществуват вейп течности с различно процентно съдържание.

На Vaper.bg може да намерите вашата нова електронна цигара или новата си любима вейп течност.

 

*публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Безплатни консултации с турския специалист по бъбречни и чернодорбни трансплантации проф. д-р Бюлент Юнал на 4-ти юни 2022 в гр. София
Дата: 26/05, 02:00

Голям детски празник на 1 юни в Grand Mall
Дата: 26/05, 02:00

Отборът на Рома е първият носител на Лигата на конференциите
Дата: 26/05, 01:55

"Старлайнер" започна полета си обратно към Земята
Дата: 26/05, 01:20

Щур летен рожден ден на Ролбата
Дата: 26/05, 01:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия