Журналист: Политиците много нахъсаха обществото


Дата: 16/05, 16:54

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

 

Журналистът Винсент Тановски заяви, че е "факт, че през последните десетилетия в Европа се наложи отгоре един опростенчески разказ за случващото се в света".

"Това изкристализира най-вече в контекста на руската инвазия в Украйна, когато наистина се даде повод да се разделят на два враждуващи лагера, което само по себе си е фалшив сблъсък, защото тези два лагера, независимо дали ще ги наречем проевропейци, проруски, путинисти, антипутинисти и т.н., това е фалшиво разделение. Защото проблемът е много по-многопластов и докато се наложи такъв разказ, където да се разделят на добрите срещу лошите, и няма как при такава ситуация на преден план да не излязат най-крайните гласове и от двата лагера, а тези с по-нюансираните мнения да останат на заден план. И виждаме преките резултати от това нещо. Независимо дали опитът за покушение срещу словашкия премиер е свързан с неговата политическа дейност или не, факт е, че политиците много нахъсаха обществото, мислейки си, че това разделение е абсолютно автентично между тези два лагера", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия".

"Самият факт, че Роберт Фицо, който е евроскептично настроен и критичен към Европа, това дава повод на някои групи, които да го квалифицират като проруски настроен, сякаш един човек, ако не проявява сляпа вярност към ЕС, той абсолютно автоматично се пришива към Русия. Това е поредното доказателство за това фалшиво разделение", заяви още Тановски.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 06:20

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 06:00

Безплатни консултации на 08.06.2024 г. в София, с доц. д-р Салим Шентюрк, водещ специалист по неврохирургия
Дата: 01/06, 05:30

Бешикташ гледа към Десподов
Дата: 01/06, 05:00

Високи температури в събота
Дата: 01/06, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия