Етерични масла за постигане на баланс между човека и заобикалящия го свят


Дата: 07/01, 11:33

През вековете се е наложило вярването, че източната философия е достигна до много голяма дълбочина в познаването на човешката душа и тяло, а за започнатите с източните практики, това не е изненада..

Малко или много сме се научили да обръщаме внимание на различните техники, които се използват в страни като Тайланд, Япония и Китай за постигане на баланс и хармония със света около нас или както се нарича още това - заземяване.

Използването на етеричните масла

Една от техниките, които се използват на изток за постигане на баланс и хармония със заобикалящия ни свят е използването на етерични масла. Те се използват предимно за ароматерапия, но не само.

В условията на съвременния начин на живот, етеричните масла могат да се включат и по друг начин, например чрез поставяне в арома дифузери или чрез капване на няколко капки в гардероба, върху памучно парче плат например.

Кои етерични масла имат балансиращи качества

Етеричните масла с емоционално заземяващи и балансиращи качества са идеални за задаване на положителен тонус при ставане сутрин, така че да се подготвите за продуктивен работен ден, без излишно напрежение и стрес.

Примерите с етерични масла, които могат да се включват в една подобна практика са многобройни, но няколко вида са особено подходящи. Списъкът може да е дълъг, но определено сред водещите предложения са куркума, градински чай, сандалово дърво, листа от маточина, иланг-иланг, тамян, кедър и пачули.

Най-добре би било, ако можете да пробвате ароматерапия с всяко едно от тези етерични масла. Така ще можете сами да изберете кои са най-подходящите измежду тях за вашия дом.

Уханията им са доста различни едно от друго, ето защо няма нищо странно и е напълно нормално, ако един продукт ви допадне повече, а друг не ви се нрави чак толкова (разгледайте и изберете от магазина за ароматерапия Pranarom.bg). 

Не просто аромат

Въздействието на етеричните масла не е просто внушение. В тях има съставки, които предизвикват съответните реакции в мозъка и тялото на човека по време на ароматерапия.

Ето защо за някои групи хора тези продукти не се препоръчват. Тук трябва да включим бременните жени, кърмещите, бебетата и малките деца, възрастните хора и други.

 

* публикацияПроверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Безплатни консултации с турския специалист по бъбречни и чернодорбни трансплантации проф. д-р Бюлент Юнал на 4-ти юни 2022 в гр. София
Дата: 26/05, 02:00

Голям детски празник на 1 юни в Grand Mall
Дата: 26/05, 02:00

Отборът на Рома е първият носител на Лигата на конференциите
Дата: 26/05, 01:55

"Старлайнер" започна полета си обратно към Земята
Дата: 26/05, 01:20

Щур летен рожден ден на Ролбата
Дата: 26/05, 01:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2022 | Пълна версия