Експерти: Вече две поколения не са се готвили за война


Дата: 06/05, 12:26

Кадър Блумбърг тв

Редица министър-председатели на страни членки на НАТО дават различни срокове за започване на война. Преди два дни министър-председателят на Естония каза, че до три години такава ще избухне. Те анализират обективното развитие на обстановката и на тази база стигат до подобни изводи. По-лошото е, че оценката на големите стратегически центрове, които се занимават с мира, е, че двата конфликта - и в Украйна, и в Близкия изток, са тясно свързани. Те може да предизвикат радикална смяна на глобалната архитектура за сигурност. Това коментира експертът по сигурност проф. Румен Кънчев, цитиран от NOVA.

По негови думи винаги след голям военен конфликт – следва още по-голям. „Не можем да се съгласим с това, че след като е завършил един голям военен конфликт, човечеството си е взело поука. Войната е точно толкова необходим компонент на обществото, колкото е и мирът”, заяви още проф. Кънчев.

Двамата гости коментираха липсата на задължителна военна служба у нас. „Проблем е, че вече две поколения не са се готвили за война, не са служили в армията”, обясни военният експерт Васил Данов и допълни, че всички тиранични режими по света се нуждаят от военен конфликт, за да оправдаят своето съществуване.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Тир се заби в къща в село Баница
Дата: 19/05, 10:30

Нови силни изригвания на Слънцето
Дата: 19/05, 10:13

В 2:39 часа земетресение в България
Дата: 19/05, 09:57

Лоши са условията за туризъм в планините
Дата: 19/05, 09:45

Лятна занималня и образователни курсове от Образователен център АЛГО
Дата: 19/05, 09:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия