Публично ще бъдат изтеглени номерата на машините за гласуване, които ще преминат удостоверяване


Дата: 20/09, 07:01

Снимка: Булфото, архив

Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори, ще се състои днес в Министерството на електронното управление, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Процедурата ще започне в 10:30 часа.

Тегленето на номерата на случаен принцип е публично и ще се извърши в присъствието на служебния министър-председател Димитър Главчев и служебния министър на електронното управление Валентин Мундров, предаде БТА.

На събитието са поканени също представители на Централната избирателна комисия (ЦИК), парламентарно представените партии в 50-ото Народно събрание, като ще е открито и за медиите.

Публичното теглене е с цел да се гарантира прозрачността на процеса и е част от мерките на служебния кабинет за осигуряване на честни и демократични избори в страната.

На свикана от служебния премиер Димитър Главчев регулярна среща във връзка организацията на предстоящите на 27 октомври избори, ресорните министри докладваха, че всички дейности, които са отговорност на правителството за подготовката, вървят по график.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна твърдия ангажимент на министерството и на предстоящия вот да осигури открит и прозрачен процес при удостоверяването на машините за гласуване. Министърът припомни, че на предходните избори за първи път имаше възможност в този процес да се включат представители на партии и неправителствени организации. Същата възможност министерството ще осигури и за тези избори.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жена е осакатена след тричасов побой от ревност, насилникът - задържан три дни по-късно
Дата: 20/09, 09:44

Асфалтират улица "Прилеп" ударно
Дата: 20/09, 09:40

Варненец: Винаги съм се чудил защо нещо вечер чатка в трафопоста на Св. Св Константин и Елена и сега вече го разбрах
Дата: 20/09, 09:36

Стефка Костадинова е на върха: Не са признали рекорда на Магучих засега
Дата: 20/09, 09:30

Център за подкрепа за хора с увреждания ще строят на общински имот във Варна
Дата: 20/09, 09:26

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия