В празничния петък чадърите ще са нужни през следобедните часове


Дата: 23/05, 18:54

снимка Булфото

Утре ще преобладава слънчево време, но след обяд отново ще се развива купеста, над планинските райони в западната половина от страната и купесто-дъждовна, облачност. Това сочи прогнозата на НИМХ.

На места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В отделни райони в Югозападна България явленията ще са интензивни и ще има условия за градушки. Вятърът ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София – около 22°. Атмосферното налягане ще е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, но през деня от юг ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20° и 22°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла. Около и след обяд над планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Условия за значителни количества има в югозападната част от страната. Вятърът отново ще се ориентира от изток-североизток, ще се усили, в източната половина от страната ще е умерен. В събота дневните температури слабо ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 24° и 29°, а в неделя - с 1-2 градуса по-ниски, предаде днес.бг.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Трагедия преди мача Полша - Нидерландия на Евро 2024: Полицията гръмна нападател на минувачите на улицата
Дата: 16/06, 16:06

Доц. Кунчев предупреди българите в Гърция за голяма опасност, идва и в България
Дата: 16/06, 16:00

Държавата погна човек на Слави Трифонов за пари
Дата: 16/06, 15:52

1200 лева заплата в България е като "Американската мечта" за жителите на тази бедна бивша съветска република
Дата: 16/06, 15:461 Коментар

Модерен медицински център отвори врати във Варна
Дата: 16/06, 15:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия