Радев: Развитието на страната ни е свързано с просперитета на общините


Дата: 03/09, 23:00

снимка: Булфото

Отбелязването на 50-годишнината от обявяването на Гурково за град показва здравите корени, самочувствието и гордостта на гурковчани от богатата история, връзката с предходните поколения и този прекрасен български край. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към жителите и гостите на Гурково по повод празника на града. Държавният глава участва в отбелязването на 50-годишнината от обявяването на населеното място за град, придружаван от своята съпруга Десислава Радева.

"Вписали името си в регистрите още през 1450 г., но дали своя принос в хайдушкото движение, в борбите за национално освобождение, в решаващите дни на Руско-турската освободителна война, жителите на Гурково пренасят през времето непокорния български дух и онази искра, която в критични моменти дава сила и вяра на българина да се бори за своя роден край, за своята Родина, за своето бъдеще“, заяви в приветствието президентът.

Развитието на страната ни е свързано с просперитета на общините в България, за което е необходима и категорична държавна подкрепа, заяви Румен Радев и посочи предизвикателствата, пред които са изправени българските градове по отношение на демографията, професионалната реализация и перспективите пред гражданите. Президентът подчерта, че просперитет не може да се постигне без участието на младите хора, които се нуждаят от работа, добро образование, здравеопазване и инфраструктура. Държавният глава отбеляза усилията на местната власт за развитие на региона и обединените усилия на гражданите на Гурково да се противопоставят на негативните тенденции в града. Това дава надежда и пример как една малка община може да се обедини в името на децата и на своето бъдеще, допълни Румен Радев, предава Фокус. 

При посещението си държавният глава проведе среща с кмета Кънчо Папазов и представители на ръководството на местната власт. В хода на разговора бяха обсъдени проектите на общината в областта на инфраструктурата, на здравеопазването и културата и съхраняването на историческото наследство, както и възможностите за реализацията им. Перспективите пред бизнеса за откриване на нови работни места за жителите на общината също бяха тема на срещата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От утре във Варна започват безплатните прегледи за туберкулоза
Дата: 15/09, 18:30

Другарките в НРБ не я искаха в клас на първия учебен ден, сега е най-красивата водеща по БТВ
Дата: 15/09, 18:30

На 97-и километър на магистрала "Тракия" две верижни катастрофи с много коли
Дата: 15/09, 18:17

30 хиляди евро плаща тази страна в ЕС да я напуснете
Дата: 15/09, 18:13

Русия изстреля бомба по жилищна сграда в Харков, има много загинали, сред които и деца
Дата: 15/09, 18:07

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия