Около Доган има харизма и религиозна емоционалност, посочи политолог


Дата: 06/07, 12:09

Пиксабей

„Президентът би връчил папката чисто институционално към този, който заявява, че е готов да изгради правителство. Чисто политически ако подходи, ИТН е много близко до неговата риторика, подкрепя неговите изцяло политически позиции, така че е възможно да бъде ИТН“.

Това заяви политологът Цветанка Андреева в „Тази събота“ по темата при кого би отишла папката с третия мандат.
„Проблемът не е толкова в кой ще попадне третият мандат, а в предварителните заявки, които го обезсмислят като създаване на управленска формула“, допълни тя.
„Хората в парламента, които гордо се наричат политици, не се държат като такива и не се учат от грешките си. Шест пъти подред настъпват една и съща мотика и в един момент трябва да проявиш нов тип лидерство, да поемеш отговорност, да го обясниш и да намериш възможните варианти, с които да съставиш мнозинство в парламента. Политиците не трябва да се харесват, а да се уважават. Предизборните кампании една след друга надграждат и надграждат. То не е турбуленция, а е катастрофално вече и заема все по-неприятни размери“, каза политологът Любомир Стефанов.

По думите на Цветанка Андреева в парламента наблюдаваме все по-голяма фрагментарност и криза, която започва да руши вътрешнопартийно политическите сили.
Има две сили в ДПС. Едната сила е на технократизма, който иска да обнови ДПС. Другата обаче е също толкова голяма – тази на харизмата, в която има религиозна емоционалност, етническа чувствителност, която владее Доган. Ако тези сили действат обединени постигат резултати, ако се изправят една срещу друга – започват да губят. Политическата стратегия и усещането за целеполагане ще надделее и ще се изглади в бъдеще“, допълни Андреева.
В ДПС дуализмът винаги ги е владял – прагматичното и леко мистичното винаги е сработвало по най-добър начин на самия него. Не просто лица са били отлъчвани, а знакови фигури – първият, вторият, хора, които бяха в стихията си да държат партията на гърба си. Напук на всички очаквания ДПС ставаше по-силна. В момента може би сме свидетели на криза, която те самите оркестрират“, коментира Любомир Стефанов.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



„Купи в България“ предлага решение за вашия бизнес – просторни офис помещения в гр. Варна
Дата: 11/07, 03:30

На 11 юли рожден ден има Княз Кирил Преславски
Дата: 11/07, 03:00

Препатили потвърдиха: Има помощ за сърцето
Дата: 11/07, 02:30

Ерата на роботизираната хирургия в трансплантацията на органи
Дата: 11/07, 02:10

НАТО официално пое ангажимент да предостави през следващата година на Украйна военна помощ в размер на 40 милиарда евро
Дата: 11/07, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия