Стаси Цалова предупреди почти цяла България за силни бури и валежи


Дата: 07/05, 17:55

Редактор: Александър Дечев

Кадър: БТВ

Синоптичката на БТВ Станислава Цалова алармира, че ни очаква опасно време.

"Предстоят ни силни бури и валежи, особено утре през втората половина на денонощието. Предупреждения има за по-голяма част от България, без североизточните райони, за гръмотевични бури и валежи. Възможни са и градушки. През следващите 48 часа ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци.

Утре сутринта температурите ще бъдат между 9 и 14 градуса.  През деня ще бъде по-хладно от днес. Максималните стойности ще бъдат между 20 и 25 градуса.

През следващото денонощие на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Особено интензивни ще бъдат те утре в часовете около и след обяд в Западна и Централна България. Ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде от изток-североизток и с него ще нахлува по-студен въздух.

В планините бурите са особено силни. През следващото денонощие и там ще се развиват купести и купесто-дъждовни облаци. Ще има краткотрайни валежи от дъжд. По най-високите части на Рила и Пирин - от сняг. На много места в планината ще има гръмотевични бури и условия за градушки. Специално внимание към Централна Стара планина - там се очаква да вали и да гърми най-силно. При буря и вятърът ще се усилва.

И в четвъртък все още ще има много места с валежи, в югозападните райони все още с гръмотевици. Температурите ще продължат да се понижават. В петък местата с превалявания още ще намалеят. В събота времето изглежда ще бъде отново приятно, с най-много слънчеви часове. Сутрин ще е хладно, но следобед ще се затопли. В неделя отново ще има условия за валежи и гръмотевици", каза тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Опит за преврат в най-богатата на ресурси страна в света: Атакуваха президента
Дата: 19/05, 18:14

Уикенд: Опит за убийство Петьо Еврото в Белград
Дата: 19/05, 18:101 Коментар

Извънредно: Изчезна президентът на Иран след инцидент с хеликоптер
Дата: 19/05, 18:04

Лъв се появи на плажа в Бургас
Дата: 19/05, 17:55

Макс Верстапен спечели и Гран при на Емилия Романя
Дата: 19/05, 17:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия