Момчил Инджов: Двуцифрено число държави по света са си поставили за цел да унищожат Израел


Дата: 16/04, 09:56

Редактор: Юлия Георгиева, кадри Нова нюз

След като Нетаняху не слуша Байдън, няма да послуша и ЕС. Така че вероятно ще има ответно действие срещу Иран, още повече че при тази атака Иран лично атакува Израел, а не както до сега чрез своите проксита. Това, което ще обсъждат външните министри на ЕС утре вечер е втвърдяване на санкициите срещу Иран. Освен по-строги санкиции за производство на дронове, мерките да засегнат и производството на ракети, тъй като Иран е производител и износител за Близкия Изток. 

Това коментира пред Нова нюз Момчил Инджов. 

Иран има два много стобилни съюзника - Русия и Северна Корея. Трябва да се удари икономически, за да се възпре. Може да се удари за петрола, тъй като той е един от големите световни производители на петрол. Другите санкции са финансови, както се прави с другите държави по света. Ако не се предприемат мерки, те ще си правят каквото си искат с тези дронове и ракети, коментира той.

Целта на  външните министри е да се договорят за по-сурови санкции спрямо Иран и те да се приложат още следващата седмица, уточни той.

Иран е изключително опасен, защото той освен че е една мощна икономическа и военна сила, той също така подкрепя редица организации, които са заплаха и за Израел, и за нас. Говорим за Хисбула, за Хамас, за йеменските хуси, които също са проксита на Иран. Другата голяма заплаха е за Ливан, защото там има над 1,5 млн. бежанци от Сирия, още няколко стотин хиляди палестински бежанци, които по всяко време могат да тръгнат към Европа при една ескалация в Ливан. Така че нещата не опират просто до това, че една държава е изстреляла ракети по друга. Глобалните последици са много опасни, обясни той.

Ливан е една от малкото демократични държави в региона, за голямо съжаление, допълни той.

Още в първите часове на атаката по цял свят изявленията бяха, че това е недопустимо. Но същевременно призовават и за това Израел да се въздържи от ответен удар. Да, трябва да се въздържи Израел. Но същевременно не трябва да се забравя и друго - че Израел е обкръжен от враждебни държави. Двуцифрено число държави по света са си поставили за цел да унищожат Израел, докато на мен не ми е известно Израел да цели унищожението на някаква държава. Тя може да иска да унищожи режим, но не и държава. А особено след атаката от Ивацата Газа на 7 октомври реакциите на Израел се следят под лупа. Да се надяваме, че Израел ще послуша САЩ и Европа, за да не се стигне до сериозни кръвопролития, коментира той.

Западът в момента действа правилно - подкрепя и подпомага Израел., но не повече. А що се отнася до война, тя вече се води в Украйна и сега се разраства. Всичко това е от полза за Русия, защото по този начин се отслабва Запада, коментира той. 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Зомбори искрено и лично на полуфинала в Капките
Дата: 29/04, 20:31

Коцев: От месец май центърът на Варна ще се мие два пъти седмично
Дата: 29/04, 20:28

Инженер от АПИ за срутването на "Струма": До 2 май поне две от платната ще бъдат освободени за движение
Дата: 29/04, 20:20

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 29/04, 20:10

Футболният съюз одруса яко Черно море
Дата: 29/04, 20:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия