Си Дзинпин към Путин: Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно и трябва да бъдат съхранявани и от двете страни


Дата: 16/05, 11:18

Кадър Ютуб

Сегашните отношения между Китай и Русия не са постигнати лесно и трябва да бъдат съхранявани и от двете страни, заяви днес китайският лидер Си Дзинпин на среща в Пекин с руския президент Владимир Путин, предаде Ройтерс, като се позова на китайски държавни медии, цитира БТА.

Китай винаги ще бъде добър съсед, приятел и партньор на Русия, каза Си Дзинпин, цитиран от китайската държавна телевизия.

Китай е готов да си сътрудничи с Русия в името на развитието и обновлението на двете страни, както и за постигането на справедливост в света, изтъкна китайският президент.

Москва и Пекин натрупаха солиден опит на практическо сътрудничество помежду си, заяви Владимир Путин на Си Дзинпин в Пекин, предадоха днес руски новинарски агенции.

Сътрудничеството между Русия и Китай не е насочено срещу някоя друга сила и е стабилизиращ фактор за света, каза още руският президент, цитиран от новинарската агенция РИА Новости.

Си Дзинпин посрещна днес Владимир Путин, който започна своето двудневно посещение в Китай, предаде Асошиейтед прес.

Путин пристига в Китай в момент, в който руските сили предприеха нова офанзива в Украйна, като посещението му в Пекин подчертава близките отношения между него и китайския лидер.

Путин бе посрещнат от Си Дзинпин с военни почести в Дома на народните събрания в Пекин.

Си поздрави Путин за избирането му за пети мандат като президент на Русия и обърна внимание на факта, че Москва и Пекин отбелязват 75 години от установяването на дипломатически отношения между бившия Съветски съюз и Китайската народна република.



Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Байдън призова Хамас да приеме ново предложение на Израел
Дата: 01/06, 02:30

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 02:00

Кралски орден за АББА: За изключителни постижения в музиката
Дата: 01/06, 02:00

Светлана Енчева – от мечта до реализиран интериорен дизайнер
Дата: 01/06, 01:40

Във ВиК-Дупница не са получени заплатите за април и май
Дата: 01/06, 01:34

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия