Командващият Военноморските сили на Германия подаде оставка след проруски изказвания


Дата: 23/01, 09:10

Кадър Киел Мунишън, YouTube

Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах подаде оставка, след като беше подложен на критики, защото заяви, че Владимир Путин иска уважение и Киев никога няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, съобщи БТА, позовавайки се на световните агенции, предаде Новини.бг.

"Поисках от министърката на отбраната Кристине Ламбрехт да ме освободи незабавно от заеманата длъжност", се казва в изявление на вицеадмирала. Министърката прие искането. Освен това вицеадмиралът беше нарекъл глупост идеята, че Русия иска да навлезе в Украйна. "Това, което Путин иска, е да бъде уважаван", заяви военният във видеозапис, разпространяван в интернет, който беше заснет на среща на група за анализи, провела се в петък в Делхи. "Лесно е да му се даде уважението, което иска и което вероятно заслужава", добави Шьонбах. Той определи като глупост идеята, че Русия иска да започне инвазия в Украйна.

Следобяд вицеадмиралът се извини, като нарече изказванията си необмислени. "Това беше очевидно грешка", добави той в Туитър. Но в изявление по-късно вечерта той обясни, че е подал оставка, "за да не нанесе допълнителни вреди на германския флот и особено на Федерална република Германия". Следобед германският посланик в Киев беше призован във външното министерство по повод изявлението на генерала, което украинските власти окачествиха като "напълно неприемливо".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Александър Везенков: Ситуацията не е идеална за мен
Дата: 29/03, 02:00

На 29 март рожден ден има Красимир Балъков
Дата: 29/03, 01:30

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия