Нов гаф на Байдън


Дата: 05/07, 18:06

Кадър Ютуб

Той е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис

В изявление на вчерашния национален празник на САЩ - Деня на независимостта - президентът Джо Байдън заяви, че "е горд" да бъде първата "чернокожа жена на длъжност при чернокож президент", съобщи британският в. "Дейли телеграф", отбелязвайки, че това е пореден словесен гаф на Байдън.

Седмица след катастрофалното според изданието представяне на Байдън в първите телевизионни дебати с Доналд Тръмп държавният глава е говорил несвързано по време на интервю за филаделфийското радио Дабълю Ю Ар Ди, в което е объркал себе си със своята вицепрезидентка Камала Харис.

"Между другото аз съм горд да бъда, както съм казвал, първият вицепрезидент, първата чернокожа жена... на длъжност при чернокож президент", заявява Байдън, бъркайки с времето, когато самият той беше вицепрезидент на Барак Обама.

По-рано в същото интервю президентът правилно казва, че той е назначил Харис и първата чернокожа жена във Върховния съд на САЩ Кетанджи Браун Джаксън, посочва "Дейли телеграф".

Президентът се е почувствал несигурен и в интервюто си за Шоуто на Ърл Инграм в "ЮТюб", което има предимно чернокожа аудитория в щата Уисконсин, но се излъчва за цялата страна. Запитан защо е важно да се гласува, Байдън дава отговор, който се отнася по-скоро за взето преди броени дни решение на Върховния съд на САЩ в полза на имунитета на опонента му и бивш президент Тръмп срещу съдебни дела.

"Има нужда от някой - някой, който да гарантира, че... Върховният взе решение, между другото, което застраши американския принцип, че ние в Америка нямаме крале. Никой не е над закона", заявява 81-годишният Байдън. По-рано през деня той е нарекъл Тръмп "един от нашите колеги" в речта си пред семейства на военнослужещи, които събра по случай 4 юли в двора на Белия дом, отбелязва "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Председателят на "Русофили" - Пловдив е арестуван за разгласяване на държавна тайна, съобщиха от прокуратурата
Дата: 08/07, 20:12

Турция призовава тюркските държави да приемат обща азбука
Дата: 08/07, 20:10

Журналист: Войната в Украйна може да прерасне в ядрен конфликт
Дата: 08/07, 19:59

Киев обяви 9 юли за ден на траур
Дата: 08/07, 19:56

"Летящият холандец" превзема Летния театър на Варна
Дата: 08/07, 19:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия