Над 100 километра в час: Диана Русинова обяви скоростта на колата на НСО с Кирил Петков


Дата: 17/05, 10:51

Кадър БГ он ер

Военната прокуратура в Сливен разследва катастрофата с кола на НСО край Аксаково. При удара на колата с друг автомобил загина един мъж. Една жена е в тежко състояние. В колата на НСО е пътувал Кирил Петков, който не е пострадал. Днес продължават следствените действия на място. 

"Първоначалните изводи и твърдения, които бяха изнесени в медиите, ме притесняват, тъй като аз и екипът ми имаме доста опит и сме посетили доста ПТП-та. Твърдението за отнемане на предимство е най-вероятната причина за настъпването на пътния инцидент, но на първо място аз искам да обърна внимание на видимостта в тази крива, тъй като това кръстовище се намира в крива. На второ място, съдейки по щетите, които са настъпили, автомобилът на НСО едва ли се е движил с 50-60 километра в час, както са ограниченията в зоната на такива кръстовища. По всяка вероятност този автомобил се е движел с много над 100 километра в час", заяви Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

По нейни думи пътната обстановка не е била от толкова голямо значение, колкото скоростта, с която е карал автомобилът на НСО.

"Много съм озадачена от това, защо така институциите започват да изкарват версии, в които вината едва ли не ще бъде прехвърлена само върху починалия водач. Това е най-удобният вариант, но се замислете - такъв тежък удар дали е възможно да се случи с 50-60 километра в час, каквото би следвало да е ограничението и би следвало един обучен водач на НСО в зоната на кръстовище в крива да използва такава скорост", каза Русинова за Bulgaria ON AIR.

Тя бе категорична, че в случай, че колата на НСО е карал със съобразената скорост, по всяка вероятност е нямало да има жертва и подчерта, че шофьорът на колата на НСО е трябвало да намали скоростта, имайки предвид факта, че навлиза в населено място.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Община Варна обяви докога остава затворен центъра за коли
Дата: 01/06, 17:23

Проф. Матанов: Прощаваме се с пропагандата около Фердинанд
Дата: 01/06, 17:22

Проф. Рачев би тревога
Дата: 01/06, 17:09

19-годишен, шофирал със 140 км/ч в Пловдив, е пуснат от съда на свобода
Дата: 01/06, 16:58

Известният турски медикален онколог доц. д-р Айхан Мурат ще провежда безплатни консултации в София на 7 юни 2024 г.
Дата: 01/06, 16:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия