Продължава почистването на река Марица


Дата: 11/07, 14:55

Снимка Булфото, архив

Продължава почистването на коритото на река Марица, съобщи заместник-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов, след като днес направи за пореден път оглед на мястото, пише dcnews.bg.

Почистени и приети от Междуведомствената комисия са първите два участъка от реката, които обхващат територията от железопътния мост до моста на бул. „Руски“, продължава работата по третия – от моста на бул. „Руски“ до Пешеходния мост.


„Вече е почистена зоната между моста на бул. „Руски“ и Пешеходния мост на южния бряг. Сега започва премахването на растителността на северния бряг с багер-мулчер. Машината раздробява на място храстите и саморасляците и това спестява време“, обясни заместник-кметът по екология и здравеопазване.

По думите му в момента се изгражда насип, по който служителите и техниката на фирмата-изпълнител „БКС Озеленяване“ ще преминат, за да достигнат до първия остров в реката, където също предстои да се отстрани избуялата храстова и дървесна растителност.

Иван Стоянов припомни, че почистването се извършва с методи, които са изцяло природосъобразни и щадящи околната среда, флората и фауната на река Марица, като за да се гарантира гнезденето на птиците, еколози правят маркировка на дърветата.

„Почистването ще запази биологичното разнообразие, като същевременно ще осигури проводимостта на реката с цел да бъде овладян рискът от наводнения. Следващата стъпка е превръщането й в привлекателно място за отдих на пловдивчани и гостите на града“, подчерта заместник-кметът Иван Стоянов.

Зоната, която се почиства е в обхвата от железопътния мост до съоръжението за завиряване на реката и е с обща дължина от 4333 метра. Това е първото основно почистване на реката от 2011 г. насам.
 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Горя плажно заведение в Бургас
Дата: 31/07, 11:27

Гледат като бебе пъпеш за 400 лева в България
Дата: 31/07, 11:27

Две водещи на БНТ се заядоха грозно в ефир, колега ги успокоява
Дата: 31/07, 11:25

Запис от камерата вътре в склада в Елин Пелин може да разплете мистерията
Дата: 31/07, 11:25

Близо 500 литра нелегален алкохол във варненския кв. "Аспарухово" и край Аксаково откриха митничари
Дата: 31/07, 11:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия